IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Австралийци измислиха пауър-банк за електромобили

Мобилната батерия добавя 20 километра пробег само за 6 минути

Австралийската компания Re:Start създаде мобилна батерия за зареждане на електрически автомобили. Според изданието The Driven наскоро създадената в Мелбърн фирма вече е намерила инвеститори и е готова да започне да произвежда устройството, което представлява нещо като power bank за коли на ток.


Re:Start батерия


Идеята на създателите на батерията е тя да може да се поръча чрез приложение за смартфон. Първите бройки от от нея компанията Re:Start ще достави по-късно тази година на местни служби за спешна помощ, които помагат на шофьорите, заседнали на пътя по една или друга причина - включително и заради липса на гориво. В случая ще се действа на същия принцип, но вместо бензин на шофьорите на електрически коли ще се дава батерия.

Според създателите на устройството, то работи няколко пъти по-бързо от аналозите на други производители и има специален дизайн, който улеснява използването му. Стандартният модул само за 6 минути ще може да зареди на батерията на електромобил с пробег за 20 км, които би трябвало да бъдат достатъчни за достигане до зарядна станция.

В бъдеще, освен за спешни услуги, зарядните устройства на Re:Start ще бъдат достъпни и за масовия потребител, като осигуряваният от тях допълнителен пробег ще достига до 100 км. Например, собственикът на електромобил ще може да поръча батерията, ако няма възможност за зареждане в дома си или на паркинга пред офиса.

Снимка: Re:Start

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 5 rate down comment
    К. ( преди 2 години )
    "Електромобил" и "Свобода" са НЕСЪВМЕСТИМИ понятия. За да си купиш електричка, трябва да си глу пак или мазохист...
  • #2
    15 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Във всяка статия за електрически технологии някой бензинджия обяснява как за 5 минути си осигурява пробег за 600-700 километра и че с туба бензин в багажника ще си осигури още 300. Ако електрическите автомобили се развиват със същото темпо през следващите 10 години, както през предишните 10, през 2032 почти никой няма да иска да си купи или кара кола с ДВГ. Това ще бъде като телефон с клавиши.
  • #1
    9 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Пак нищо ново не сте измислили - сега с тубата бензин (20 л) мога да си добавя 300 км пробег. И колко струва тя, а колко струва представената тук "иновация"? Смешни "модерни" хора. :-(