IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini Gallardo се превърна в уникален спийдстър

Monterossa Speedster има всички качества на перфектната суперкола

Екипът на компанията DRVN Concepts е създал може би най-великото Lamborghini Gallardo на света. Проектът, наречен Monterossa Speedster е уникален изцяло открит болид, който е пожертвал панели от купето в името на олекотяването и динамиката. Машината ще се произведе в лимитиран тираж, като определено предлага солидна доза от това, което искаме от италианските суперколи.


Lamborghini Monterossa Speedster


Когато става въпрос за суперколи, в никакъв случай не може да наречем тези на Lamborghini скучни. Всъщност, марката е създадена именно за да няма скучни коли и да се противопостави на тогавашната доминация на Ferrari. С течение на времето, обаче, светът на супермашините стана доста стандартизиран и "ръбатият" дизайн на италианските машини сякаш стана нещо, с което свикнахме.

От DRVN Concepts явно много добре са разбрали гореописаното и са се опитали да излязат от масовостта, и да успеят да превърнат едно "ежедневно" Lamborghini Gallardo в суперавтомобила, за който сте мечтали, когато гледате плакати на Countach.

По думите на специалистите от DRVN, "вдъхновението за Monterossa лежи в мотоциклетния дизайн". Създателят на компанията Ник Ренер е мечтал за суперкола, която олицетворява механичната красота и вътрешното изживяване на супербайк, със суровата емоция и привлекателността на екзотична машина. "Тази комбинация създава ярък контраст между гладката, секси повърхност в предната част на автомобила и мощния V10, окачването, ауспуха и компонентите отзад", споделя Ренер.

"Оголването" на купето и премахването на компоненти от него е позволило на Monterossa Speedster да има съотношение мощност - тегло от около 2 кг за конска сила. Това означава нещо повече от солидна и убийствена динамика. За да я усетите, ще трябва да побързате и да се бръкнете здраво - спийдстърът ще излезе в лимитирана серия от 15 бройки. А за всяка една от тях ще ви трябва шлем, тъй като няма челно стъкло...

Повече за уникалното Lamborghini Monterossa Speedster вижте във видеото:

0 от 500