IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

12-те най-продавани електрически коли в Америка

Как се справя Tesla на домашния си пазар, и какви са разликите с Топ 12 в Европа?

В третата година на повсеместни щедри субсидии електромобилите вече изпреварват дизелите на европейския пазар. Но как стоят нещата в Америка, родината на Tesla? Eто 12-те най-продавани коли с електрическо задвижване отвъд океана за миналата година, и една бърза съпоставка с предпочитанията на клиентите в Европа. Важно е да отбележим, че на Стария континент предлагането на електрически модели е доста по-богато - близо 40 модела, докато в САЩ засега се продават само 20.
 
  
Най-продаваните електромобили в Америка (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500
  • #17
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Алфредо ( преди 2 години )
    Аз съм бил 3 пъти в Америка и съм ходил в 7 щата. Видях единствено големи коли с големи бензинови мотори. Бензина им идва горе-долу (защото на всеки щат галона е с различна цена) ,левче на литърче. Та явно тоя Мъск си плаща за реклама.
  • #16
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Хахаха бмв и интересни ел.коли? И кое им е интересното, че не се сещам? Високата цена и посредствените характеристики или нещо друго?
  • #15
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    да караш от софия до слънчака 5 часа не е повод за гордост още по малко когато е с най технологичния автомобил на десетилетието като стигне за 3 тогава да се похвали
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    милион и половина е доста консервативно, по-скоро 2 милиона
  • #13
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Когато ( преди 2 години )
    си разпродал предварително за година напред целият си производствен капацитет е така. Тази година 1 500 000 Догодина ще е по-интересно с пикапа и камиона, които ще отнемат ресурс.
  • #12
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Мхм ( преди 2 години )
    За какво им е на Рно щатският пазар като имат Нисан там
  • #11
    9 rate up comment 4 rate down comment
    TSLA ( преди 2 години )
    "София - Слънчев бряг с електрически автомобил" - видео на колегата Пепи с Модел 3 от ноември при 15 градуса с точно 130 км/ч, с точно 95% от заряда, без спиране. Когато друга кола тон и 800 с 2 багажника, 4х4, 230 макс. скорост, 4.4 до 100, с панорамен таван и термопомпа го направи и даде разход 162 ватчаса на км на магистрала с включени всички консуматори, чак тогава ще продава. Дотогава - повече с ръцете, по-малко с устата, че ЯКО изоставате. Направо ви няма на картата :D
  • #10
    12 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тесла е феномен, който ще владее половината световен пазар след няколко години. И въпреки многото мераклии, на този етап не се очертава реална конглокенция за първата позиция. Дано и другите марки напреднат с иновациите, за да се отървем от тровещия аспух по-скоро.
  • #9
    15 rate up comment 0 rate down comment
    До 4 ( преди 2 години )
    Тинтири, за тебе знаем, че чакаш пенсия и слушаш вефа. И ти се струва, че си нормален. И на другите в Карлуково така им се струва
  • #8
    7 rate up comment 14 rate down comment
    Тц тц... ( преди 2 години )
    ей и 1 рено да няма, хем му туриха електрическа фичка на капака, опс...*** то рено беше забранено за продажба в САЩ и Канада, вече над 40 години! Това ясно ама и нищо електрическо жабарско, макаронско да няма, съде НЕМЧУГИТЕ защитават европейското на щатския пазар!