IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW ще зарежда електромобили с Bluetooth

Така ще бъде решен проблема на местата, където няма интернет

Германският производител BMW е намерил решена на проблема със зареждането на електромобилите на места, където няма интернет-връзка. Идеята е резултат от работата на Крис Карде - основател и главен изпълнителен директор на стартиращата компания HeyCharge, в която BMW инвестира чрез своето подразделение i Ventures.


HeyCharge BMW


Решението разчита изцяло на използването на Bluetooth, което позволява на приложението на компанията да комуникира с терминалите, дори когато се намирате в зона, където няма сигнал. Плащането се обработва от облачна система, а самата технология, наречена Secure Charge, предстои да бъде патентована.

Нова технология би могла да представлява малка революция в опитите за създаване на устойчивата мобилност, тъй като ще позволи на гнездата да се инсталират и използват без затруднения дори и на най-трудните места за покриване с интернет връзка. Това включва подземни гаражи, в които един ден биха могли да бъдат паркирани хиляди, ако не и милиони електрически автомобили по целия свят.


HeyCharge BMW


„HeyCharge е първата компания, която позволява зареждане на електрически превозни средства без интернет-връзка, което е ключов фактор за покриване на неизползвани бели зони. С технологията на HeyCharge става лесно да се инсталира инфраструктура на места, на които преди това не беше възможно“ обяснява Каспър Сейдж, управляващ партньор на BMW i Ventures.

Той допълва, че разходите в случая намаляват с цели 80%. За целта новата технология трябва се комбинира със системата Access Point HeyCharge (персонализирана кутия на стената),която също е предлагана от компанията.

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    ама защо трябва някой да ме следи какво зареждам ! стига с това следене, големи технологии голяма чудо радио вълни измислени преди 150 г голям праз
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Изключително грозно бмв- огромна решетка отпред, и дръпнати като китаец стопове
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Аз ( преди 2 години )
    По-точно става дума за следене на времето/изразходения ток и обработка на плащането при зареждане на места без интернет връзка... Никой нишо няма да зарежда през интернет или блутут!
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Джипко Бибитков ( преди 2 години )
    Защо съвсем банални неща ни се представят като някаква върхова, извънземна технология ??