IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Чистачките не работят добре - използвайте клещи и парцал

Най-ефективното решение на проблема беше и си остава замяната на старите с нови

По време на движението на чистачките по стъклото често се появяват характерни пролуки - места, където мръсотията остава. Вашето оборудване за почистване на стъклото вече не се справя с основната си задача. А на всичкото отгоре започва да се появява ужасно досадно скърцане. Повечето от проблемите с чистачките на предното стъкло възникват в резултат на ненавременна грижа за тях. За щастие в повечето случаи решаването на проблема не е трудно.


чистачки


На първо място, трябва да установите в коя чистачка е проблемът. За да направите това, трябва да се извърши внимателна визуална проверка на чистачките, докато работят. След това трябва да разберете в какво положение е гумената лента на чистачката по време на работа. В статично положение гребенът на перото трябва да е перпендикулярен на стъклото. 

По време на работа на чистачките същият гребен трябва само леко да изостава основната част на перото. Най-често характерното скърцане се появява, когато цялата гума, която контактува със стъклото забележимо се свива от едната или другата страна по време на работа. Също така може да възникне скърцане и поради факта, че рамената са започнали да притискат гумените пера твърде силно към стъклото.


чистачки


Всички описани проблеми могат да се решат с обикновените клещи, както и с чист, плътен парцал. Поставяме тъканта върху металното рамо на чистачката, след което внимателно го огъваме с клещите в посоката, необходима за подравняване на конструкцията. Понякога може да се наложи да огънете рамото и леко встрани от стъклото, за да намалите натиска. Това ще позволи за известно време да се отървете както от скърцането, така и от пролуките с мръсотия по време на почистване на стъклото. Единственото условие е корекциите да са минимални и прецизни.

Освен това има много други "народни" начини за възстановяване на прецизната работа на чистачките. Някой препоръчват „заточване“ на старата гумена лента на чистачките с финозърнеста шкурка. Други съветват гумата да се потапя в различни съединения, например да се третира с чист спирт. Всъщност повечето опити за "спестяване" от смяна на чистачки на предното стъкло не водят до нищо добро. Нито потапянето, нито заточването не решават проблемите с чистачките, дори и за кратко време. В допълнение, силно не се препоръчва да се опитвате да смажете гумените ленти със силикон или глицерин. Такива експерименти само ускоряват износването.


чистачки


Най-ефективният начин за поправяне на чистачките беше и си остава замяната на старите с нови. В допълнение, силно се препоръчва да се приложи набор от превантивни мерки, за да се увеличи максимално живота на чистачките. За да направите това, достатъчно е да се уверите, че чужди предмети, като листа и клони, не попадат под оборудването. Също така при е добре по-често да миете предното стъкло със специални препарати. Не забравяйте да използвате качествен почистващ препарат за стъкло. Не използвайте обикновена вода. Всички тези прости съвети значително ще улеснят и удължат живота на гумените ленти на чистачките.

0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 4 месеца )
    някоИ препоръчват
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Дедо Чочко ( преди 1 година )
    Това с огъването е опасно,защото рамената не са пригодени за огъване и се чупят.Така че не го правете,от опит знам.
  • #10
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Toto Rino ( преди 2 години )
    Ти да видиш :)))
  • #9
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Гнггг ( преди 2 години )
    До същия извод стигнах след като смених поне 20 чифта нови чистачки. Един ден се загледах какво се случва и установих точно същото което е описано - при работа дясната чистачка се накланя нагоре и надолу, а тази пред мен стои наклонена само надолу. По този начин се получава стържене по стъклото, когато се движи надолу. И единственото логично обяснение бе именно усукване на рамото на чистачката. Не знам защо само с лявата се е случило, но факт е, че след като пипнах с клещите нещата се оправиха.
  • #8
    16 rate up comment 0 rate down comment
    //// ( преди 2 години )
    Аз съм силно очарован от статията. Ей сега отивам и започвам да огъвам чистачките. От един месец се чудя, защо не чистят и скърцат! Благодаря за статията, отивам! Чао!
  • #7
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Възмутен ( преди 2 години )
    Страхотна статия. Ей само малоумницили останаха в тази държава.
  • #6
    10 rate up comment 1 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 2 години )
    Ех,г-н.Славов , хем се бях зарекъл да не ти чета статиите........
  • #5
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Газко Уазков ( преди 2 години )
    Ей, протопитеци!....Утре пуснете статия как да си направим нови грайпфери с дъвка на старите ***, от които стърчат теловете!
  • #4
    26 rate up comment 5 rate down comment
    Има друг вариант ( преди 2 години )
    Да си купите чистачки, има евтини, които вършат не по-малко работа от скъпите. Парцали, клещи, огъване на рамена... глупости.
  • #3
    22 rate up comment 2 rate down comment
    skii sa ( преди 2 години )
    Аз гледам комшията ония ден ми огъва с клещи чистачката и той така ми каза че я оправя да чисти по-хубаво! А аз глупакa да взема да не му повярвам и му набих един между рогата. сега ще трябва да ходя да се извинявам дeйва...