IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още едно от 400-те Ferrari Enzo беше разбито

Щетите по суперколата изглеждат сериозни, но не непоправими

Преди 2 десетилетия Ferrari представи на света поредния си шедьовър – суперкола със средно разположен 6,0-литров V12 двигател. Тя получи името Enzo, като излезе в ограничен тираж от само 400 бройки, което разочарова доста от феновете на марката, тъй като те не успяха да се сдобият с нея.


Ferrari Enzo


През годините броят на Ferrari Enzo започна да намалява, тъй като няколко коли от модела катастрофираха тежко. Последният подобен случай е от Нидерландия, като инцидентът се е случил в покрайнините на градчето Баарн, намиращо се в близост до Амстердам.

Не е ясно, кой е бил зад волана на суперколата, но ако се съди по снимките, той не е пострадал при катастрофата. Самият автомобил обаче изгледа сериозно повредена, особено в дясната си част, където освен колелата е засегнато и окачването. Заради активирането на въздушните възглавници са повредени и броните.


Ferrari Enzo


Според холандския експерти, които се огледали автомобила, разходите по ремонта му ще бъдат доста сериозни, но напълно си заслужават. Все пак Ferrari Enzo е сред най-редките коли на планетата, което го прави и много търсено от колекционерите.

Припомня се история от Калифорния, където друго Enzo беше почти разполовено след удар в стълб, но след това беше ремонтирано и продадено за 1,76 млн долара.

Още снимки от катастрофата - вижте в галерията:

Снимки: Instagram

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 5 rate down comment
    майстор Джамбо ( преди 2 години )
    За 2 недели с части втора ръка го правя лъщарка
  • #1
    11 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    даааа бееее: "Заради активирането на въздушните възглавници са повредени и броните." - нееееееееее!!! Петреееее ти не само удари дъното /отдавна/, не само прокопа до центъра на Земята, излезе от другата й страна, а сега и към черната дупка в центъра на галактиката летиш със скоростта на "Хилядолетният сокол". Ясно е, че пишеш глупости нарочно /изгежда падат пари от нашите коментари/, но в някои моменти нещата са ужасно-фрапантно-стряскащо-обезглокажително ЗЛЕ. Ужас!