IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникалната Pagani Huayra Pearl отново катастрофира

Този път щетите по суперколата изглеждат по-малки (ВИДЕО)

Катастрофираните суперколи са тъжна гледка, особено ако това са струващи милион модели като Pagani Huayra Pearl, която е произведена в един-единствен екземпляр. А още по-неприятното е, че това е втората катастрофа на правения по поръчка автомобил, който отново ще се върне в Италия за доста скъп ремонт.


Pagani Huayra катастрофа


Първият път Huayra Pearl беше се разбита през юли 2016 г. в Париж, само няколко месеца след като беше доставена на собственика си. Тогава италианската суперкола претърпя сериозни повреди в задната част, като беше ремонтирана и напълно възстановена в централата на Pagani.

Вторият инцидент е от преди няколко дни, като се е случил в Саудитска Арабия, а видео беше качено в социалните мрежи. Изглежда, че Huayra блъска отзад жълто Porsche Cayman GT4 в задръстване на магистралата. В резултат на това предните части на каросерията от въглеродни влакна ще трябва да бъдат подменени заедно с няколко други компонента.



За щастие, инцидентът не изглежда толкова сериозен колкото предишния и вероятно няма пострадали хора. Шасито, отсекът на двигателя и по-голямата част от каросерията не са увредени, което означава и по-малко разходи за ремонт за собственика на автомобила.

Pearl всъщност е първата изработена по поръчка Huayra, като след нея се появиха и други уникални коли на Pagani, направени по желание на специални клиенти. Това е вторият модел на марката след Zonda, като той се предлага в няколко различни модификации - Roadster, по-мощния BC и Roadster BC, както и в ограничените серии - Imola, Tricolore и Huayra R.
Снимки и видео: YouTube

0 от 500