IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley готви хибриден Flying Spur с V8 двигател

Плъг-ин системата ще бъде взаимствана от Porsche Panamera 

Bentley скоро ще предложи по-мощен плъг-ин хибрид с V8 двигател за седана Flying Spur. Това стана ясно от интервю на един от главните инженери на британската марка. Новата задвижваща система ще е дериват на тази, която в момента се използва при Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, където постига системна мощност от над 700 конски сили.


Bentley Flying Spur Hybrid


В разговор с британски журналисти при лансирането на Bentley Flying Spur Hybrid, Стив Джоунс, главен технически мениджър за Continental GT и Flying Spur, V6 двигателя е "стъпало по пътя", а Bentley ще електрифицира цялата си гама до 2024 година, като хибридите играят голяма роля при прехода към изцяло електрически автомобили на марката.

И докато новият Flying Spur Hybrid е с 2,9-литровия туинтурбо V6 на Panamera 4 E-Hybrid, вместо със собствения трилитров агрегат с една турбина на британците, от Auto Express запитват Джоунс дали скоро може да видим и флагманския V8 мотор на немската спортна марка в някой от моделите на британската марка. Според инженера, това не само е възможно, но е и "необходимият вариант".

Стив Джоунс добавя, че в крайна сметка целта е пълна гама от изцяло електрически автомобили Bentley, като по пътя към целта марката ще гледа да предложи разнообразие от електрифицирани опции, включително и с други двигатели от компанията-майка Volkswagen Group. И очевидно ще видим съвсем скоро Flying Spur с изцяло нова плъг-ин хибридна система.


Bentley Flying Spur Hybrid


Точните спецификации на върховата хибридна версия на Bentley все още не са оповестени. И докато новият Flying Spur V6 използва същия електромотор със 136 к.с. като Panamera, британският производител е направил по-различни настройки на конвенционалния двигател. С мощността си от 543 конски сили, Flying Spur се намира между по-достъпния Panamera 4 E-Hybrid и по-бързия 4S вариант.

Все още не е ясно дали от Bentley ще решат да увеличат мощността на V8 двигателя на Porsche, когато започнат да го вграждат в луксозния си седан. Но така или иначе, с мощност от около 700 к.с. Hybrid V8 ще може да ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди и ще постига максимална скорост от около 322 км/ч.

От Bentley все още не са представили хибридна версия на двувратия Continental GT. Такава, обаче, се знае, че ще има съвсем скоро. Както и при Flying Spur, очаква се компанията да предлага купето както с V6, така и с V8 двигател. Първият електромобил на марката трябва да е готов през 2025 г.

0 от 500