IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кризата с чипове не попречи на рекорд на Bentley

Близо 40% от продажбите на марката са на Bentayga

Изминалата 2021 година беше доста трудна за автомобилната индустрия, но не и за производителите на луксозни превозни средства. Пример за това е британската марка Bentley, която записа рекордни продажби.


Bentley Bentayga


Компанията е продала 14 659 нови автомобила, което е увеличение с 31% спрямо 2020 г. Най-успешният модел, естествено, е Bentayga, който постига дял от 40% от общите продажби. Това е рекорд за кросоувъра, като 20% от резултата на марката се пада на хибридната версия на модела.

След Bentayga се нарежда Continental GT с 33% от общите продажби на бранда, като при него разделението между купе и кабриолет е 60/40. Седанът Flying Spur постига пазарен дял от 27%, но в Bentley очакват този резултат да бъде подобрен през 2022 г. заради излизането на хибридна версия на модела.


Bentley


По отношение на регионалните пазари по света, в Северна и Южна Америка са продадени най-много коли на марката – 4212, като увеличението е с 39%. Следват Китай – 4033 (+40%) и Европа (без Великобритания) – 2520 (+15%). Резултатът в Обединеното кралство е 1328 продажби (+14%).

Според последните информации, в Bentley работят върху нова версия на Bentayga, която ще получи увеличено междуосие и ще се появи на пазара през тази година. Този вариант със сигурност ще увеличи продажбите на модела, защото ще предлага много по-голямо вътрешно пространство.
Снимки: Bentley

0 от 500