IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz е първият производител, който се отказва от комбитата

Следващата E-Class ще е последният модел на марката в този формат

Комбитата са основна част от гамата на Mercedes-Benz от десетилетия, но германският производител е загубил вярва в тях и ще ги премахне от гамата си до края на десетилетието, съобщава Automobilewoche.


Mercedes-Benz


Според информацията на изданието, CLA Shooting Brake ще изчезне предложенията на Mercedes през 2025 г., като няма да получи наследник. Последното комби в гамата на марката ще бъде следващото поколение на E-Class, което ще се произвежда до 2030 г.

Причина за отказа от комбитата са големите инвестиции, които производителят от Щутгарт прави в електрически преводни средства. Компанията влага огромни суми в разработката на изцяло нови платформи, които са помогнат за запазване на лидерската позиция на пазара, но те не включват такъв тип автомобили.


Mercedes-Benz


В Mercedes работят върху алтернативи, за да задоволят тези клиенти, които все още искат нещо по-практично и една от тях ще бъде бъдещ SUV-седан. При подобен тип автомобил батерията по-лесно може да бъде „скрит“ зад внушителни размери, които са все по-търсени в последно време.

Интересното е, че подобна информация излиза в момент, в който Porsche предлага на пазара комби-версия на първия си електромобил - Taycan Cross Turismo. На голям интерес продължава да се радва и Audi RS6 Avant, докато BMW подготвя излизането на първото M3 Touring.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500