IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda показа как ще изглежда новото SUV-купе

Електрическият Enyaq Coupe iV дебютира в края на месеца

Може да сте позабравили или да мислите, че с предстоящия Enyaq Coupe iV от Skoda ще представят първото SUV-купе в историята си, но ще ви припомним, че чешката марка предлага Kodiaq GT  и Kamiq GT от известно време на пазара в Китай. Така че може с чиста съвест да говорим за първият им електрически подобен модел, който е отговор на "братовчеда" Volkswagen ID.5.


Skoda Enyaq Coupe iV


Марката от Млада Болеслав е известна с изключително практичните си автомобили, но този тип каросерия определено не е сред тях, заради скосената линия на покрива. Enyaq Coupe iV намалява обемът на багажника с 15 литра, но не мислим, че това ще е краят на света, тъй като клиентите на автомобила все още ще имат нелошите 570 литра на разположение. Но пък ще има известен компромис за пасажерите на втория ред.

Въпреки горните разсъждения, съвсем наясно сме, че от Skoda се подчиняват на капризите на пазара и явно има нужда от подобен модел в гамата им. Така SUV-купето ще бъде представено официално на 31 януари, а по-късно ще бъде налично в дилърските центрове на марката в Европа. И определено изглежда доста атрактивно, поне от представените дизайнерски скици.


Skoda Enyaq Coupe iV


Докато конвенционалният електрически кросоувър Enyaq има коефициент на аеродинамично съпротивление от 0.247, при неговият купе-дериват той е намален до 0.234. Това би могло да означава малко по-голям пробег при модели с идентични задвижващи системи. Новата версия ще е с 4 мм по-дълга но интересно с 1 мм по-висока от стандартния модел.

Както бе обявено по-рано миналата година, Skoda Enyaq Coupe iV ще се предлага с електромотори с мощност 177, 201 и 261 конски сили, както и с избор на батерии с капацитет 62 или 82 киловатчаса. Би трябвал ода очакваме и RS вариант, който да е аналогичен на Volkswagen ID.5 GTX и неговите 300 "кончета".

По-ниските нива на оборудване ще се предлагат с един електромотор, задвижващ задните колела, докато по-мощните версии ще имат още един на предната ос, който да позволи пълноценно 4х4 задвижване на SUV-купето. Пълни технически данни се очакват скоро, както и цените на динамичния чешки модел.

Още скици на Enyaq Coupe iV и снимки на тестови прототипи вижте в галерията:

0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Киро ( преди 2 години )
    Тия от ВАГ..а групата как не разбраха, че подобен клас коли се купуват от различна публика, за която марката шкода изобщи не е интересна?! Същото стана с Файтон преди години.
  • #2
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    От какъв зор е шкода сув купе? Като ония гламавите с арканата........ Аз ако съм си купил рено, такова модерно, та да изпъквам и спра примерно до Х6, ми не бих излязъл от рендето/шкодето
  • #1
    10 rate up comment 0 rate down comment
    край ( преди 2 години )
    Рисунката е перфектна обаче наживо колите им въобще не изглеждат така. Всичките им джипки са доста грознички. Октавия е красива. Донякъде и суперб макар и поостарял.