IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla спаси закъсало на снега BMW M3

Model Y без проблеми изтегли спортния седан (ВИДЕО)

Комбинацията от задно задвижване, сняг и всесезонни или летни гуми често се превръща в кошмар за шофьорите. В повечето случаи причината са именно гумите, които просто не могат да се справят.


Tesla BMW


Понякога обаче и наличието на зимни гуми не помага в снега и в това се убеди собственика на YouTube канала Tommy L Garage, който публикува любопитно видео. Неговото BMW M3 (F80) е точно с такива гуми. Те имат специално проектирани ламели, които са така изрязани, че да премахват каналите, запълващи се със сняг, а специалната смес поддържа гумата еластична при по-ниски температури, подобрявайки управлението и спирането, а също така и и помагат при потегляне.

Въпреки това, колата на Томи не успява да изкачи алеята пред дома му и се плъзга обратно. Мъжът прави нов опит, като кара 80-килограмовия си тъст да седне в багажника за по-добро сцепление, но и това не помага. Така единственият вариант за решение на ситуацията се оказва втората кола в семейството – Tesla Model T Performance.



Електрическият кросоувър е със задвижване на четирите колела и не среща абсолютно никакви проблеми, като изтегля по склона закъсалото BMW 3, което тежи близо 1600 кг, сякаш навън е горещ юлски ден.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #16
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Петко ( преди 2 години )
    При тези условия е нормално да закъса. Мине ли 1 см сняг и си с бмв всичко се очаква.
  • #15
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Селянин ( преди 2 години )
    Това е FAKE новина. Не е възможно BMW да закъса в снега!!!
  • #14
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Продължение на 16 та проблема на автомобилите с 4х4 не е тръгването с летни гуми а спирането,което е във вечността в сравнение със зимни гуми.Отделно на това БМВ в случая не е със зимни гуми което се вижда от отпечатаните протектори на снега липсата на ламелите типични за зимните гуми,а и поведението на колата показва точно че гумите не са зимни,но *** американско дупе се опитва да вменява простотии.От тез акъл не искам,защото те нямат и за себе си.
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 10,карам кола с 4х4 и историята ми е доста различна от тази на този ***.Преди 3 години смених по-рано зимните с летните гуми,но се наложи да пътувам екстренно по не добър повод и карах с летните гуми,заваля сняг и си мислех че няма да има проблемизащото е кишав,но се и застуди и се лепна снега по пътя и то около 6-7 см.Та навръщане си бе малксо приключение със спирането основно,защото за потеглянето си стартираше като на сухо,но спирането бе мечта но се измъкнах.Гумите Конти контакт 6.
  • #12
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 4 аз обърнах внимание точно на гумите и видях,че Тесла е с летни гуми,а на БМВ бяха някакви също подобия на летни гуми,и въобще не бяха зимни. От цялото видео разбрах,че няма по *** нация от американците.
  • #11
    5 rate up comment 0 rate down comment
    //// ( преди 2 години )
    Ми аз от години си карам със всесезонни гуми и нямам никакви проблеми. Но и двете ми коли са с истинско 4х4.
  • #10
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    хора сме нормално е да си помагаме на пътя странно защо медиите насаждат вражда между тролейбусните шофьори и машинистите кой каквото иска това да си кара лично за мен електрическия транспорт е за обществен и товарен превоз но за личен като единствен автомобил само за градско придвижване и ако имаш гараж със зарядно
  • #9
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Новина? ( преди 2 години )
    Каква новина е, че някой изтегля Беенве в снега?!
  • #8
    9 rate up comment 3 rate down comment
    z8 ( преди 2 години )
    По тъпо видео не бях гледал
  • #7
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    По-важното тук е че теслата е с всесезонки и се вижда че вършат чудесна работа. Зимните гуми явно са надценени.