IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat се сбогува с култов модел

Прощалната версия на Uno получи името Ciao (ВИДЕО)

В края на миналата година Fiat обяви, че предстои спирането на производството на един от най-популярните модели на марката – Uno. В Европа той се сглобяваше до 1995 г., но в Бразилия се задържа на конвейера чак до 2021 г.


Fiat Uno Ciao


За да отбележи края на модела, италианският производител пусна ограничена версия от 250 бройки, която получи името Ciao. С нея компанията каза „сбогом“ на емблематичния автомобил, който се произвежда в Бразилия в продължение на 37 години.

Именно оборудваният с 1,0-литров двигател Uno е автомобилът, който променя концепцията за популярна кола в Бразилия. Той ще бъде запомнен не само с ниския си разход на гориво, но и с това, че е първата кола с турбо, сглобявана в най-голямата държава в Южна Америка.

Още снимки на прощалната версия на Uno - вижте в галерията:


За 37 години в Бразилия са продадени 4,3 млн бройки от модела, а краят на Uno беше отбелязан със специално видео, в която самият автомобил разказва историята си в рисунки.

„Uno е икона, която е оставила следа в живота на много хора. Това беше първата кола на мнозина, като присъстваше във важните за тях моменти и се превърна в легенда не само в историята на Fiat, но и за милиони бразилци. След себе си тя оставя огромно наследство“, обясни Малу Антонио, мениджър на Stellantis за Южна Америка.


0 от 500