IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat ще предложи „вдигнато“ комби в Европа

Tipo Cross SW ще се появи на пазара през пролетта на 2022 г.

Сегашното поколение Fiat Tipo се появи през 2015 г. (не забравяйте, че през 80-те години на миналия век вече имаше модел с това име в гамата на марката). На пазара първо излезе седанът, а след него бяха представени хечбекът и комбито, като през миналата година всички версии бяха актуализирани.


Fiat


Въпреки това, продажбите на модела спадат непрекъснато от 2018 г. насам. През 2020 г. са продадени 53 452 бройки, което е с 37% по-малко в сравнение с 2019 г. За сравнение, през 2017 г. резултатът на Tipo е бил 123 762 единици. За тази година отрицателната динамика продължава, като за 9 месеца продажбите да 31 648 бройки, което е с 18% по-малко в сравнение със същия период на 2020 г.

За да промени тази тенденция Fiat подготвя нова версия на модела, която ще представлява комби с увеличен пътен просвет, съобщава испанското издание Motor.es, като предложи и свое виждане за външния вид на автомобила. Ако се съди по публикувания рендър (на снимката горе), в основата на модела е обновената комби-версия, която ще получи допълнителни елементи. По същия начин италианците походиха и със създаването на Ребека Tipo Cross (на снимката долу).


Fiat


Комбито ще получи различна решетка на радиатора, която прилича на мрежа, а по периметъра на автомобила и по долната част ще бъдат разположение защитни пластмасови детайли. Пътният просвет ще бъде увеличен с 40 мм, като тази версия ще получи и всъдеходни гуми. На покрива ще има релси, докато интериорът на Tipo Cross SW ще бъде идентичен с този на стандартните модели от семейството.

Промени в гамата двигатели не се предвиждат. В момента Tipo се предлага с 1,-литров турбо-мотор GSE T3 от семейството FireFly Turbo, чиято мощност е 100 к.с., а максималният въртящ момент е 190 Нм. Другите варианти са турбодизели 1.3 Multijet II (95 к.с.) и 1.6 Multijet II (130 к.с.), като те са сдвоени с 5- и 6-стстепенни ръчни скоростни. Началната цена на крос-хечбека Tipo в Италия е 13 900 евро. Колко ще струва Fiat Tipo Cross SW, ще стане известно по-късно.

Снимки: Motor.es

0 от 500