IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всяка година електрониката в колите ще расте с нови 15%

Кои български компоненти се влагат в Tesla Model 3: разговаряме с Марк Бирон, СЕО на Melexis

Производството на автомобилни компоненти е един от най-бързо растящите сектори на българската икономика в последните години, и основен инструмент в борбата срещу изтичането на мозъци на Запад. Но в този сектор предстоят гигантски сътресения заради отказа от двигателите с вътрешно горене и електрификацията. Как ще се отрази това на автомобилната индустрия в България? Зададохме този въпрос на Марк Бирон, главния изпълнителен директор на Melexis. Белгийската компания е един от световните лидери в производството на автомобилни чипове и сензори, а основната й производствена база е в София. Бирон долетя специално в София, за да участва в конференцията Tech21:CarTech, организирана от Bloomberg TV Bulgaria. Ето какво отговори той на въпросите на главния редактор на Automedia Константин Томов, който бе модератор на конференцията.
  
   
8 въпроса към Марк Бирон, CEO на Melexis (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До няколко години делът на новите електрички ще е 100%. Неизбежно е.
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    онЗи ( преди 2 години )
    в моята кола не расте изобщо
  • #7
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Като има статия за Дачия, ревете как няма никакви екстри и колко по-добре е стар Мерцедес, бъкан с електроника за времето си и която тепърва ще прави проблеми. А когато стане въпрос за електрониката в новите коли, се започва за какво ми е тази електроника искам само волан 3 пeдaлa и двигател. Последно кое е?
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Интересно
  • #5
    1 rate up comment 3 rate down comment
    елон ( преди 2 години )
    Ами що не си карате москвичите те са пълни предостатъчно с механика обаче като се огледам по пътищата не се виждат москвичи. Механиката не може да се справи с нищо но и шефа на интел го е казал правилно вече на никой не му се произвеждат чипове от 50 цента щото там почти няма печалба и затова един производител на чипове ще прави повече по скъпи от колкото стотици хиляди по евтини от там идва проблема.
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Не ти харесва количе ( преди 2 години )
    Кажи го на ония книжни плъхове в Брюксел които пишат изискванията. Стой и гледай колко електриника ще стане задължителна от 2025.
  • #3
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Проста сметка ( преди 2 години )
    Ако всяка година увеличават електрониката с 15% след 10 години колите ще имат 4 ПЪТИ повече електроника от сегашните нови модели които и без това вече прекаляват с глупостите и ненужните екстри. А ако продължат след 20 години ще имат 16 пъти повече електроника от сегашните. То излиза че в тия коли няма да има нищо друго освен електроника. И защо е нужно всичко това? Колите от 90те години се оказват най добри и най практични и лесни за поддръжка.
  • #2
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    а какво се поврежда в колите? ЕЛЕКТРОНИКАТА! колкото повече електроника толкова по-скапани коли - златно правило - механиката не може да те предаде!
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Успех!