IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са автомобилите, чийто километраж се превърта най-често

Лидери са модели на BMW, сочи проучване в 18 държави, сред които е и България

Превъртането на километража е най-честата измама сред търговците на автомобили, но кои са моделите, които най-често са подлагани на тази манипулация. Отговор на този въпрос дава компанията carVertical, която се позовава на свое изследване.


манипулиран километраж


Проучването на пазара извършено в 18 държави - Полша, Румъния, Унгария, Франция, Словения, Словакия, Чехия, Литва, Латвия, Естония, Украйна, България, Сърбия, Германия, Хърватия, Русия, САЩ и Италия. Експертите от компанията са направили анализ на общо над 700 000 случая на превъртян километраж при употребявани автомобили.

Резултатите показват, че най-често се манипулира пробега на модели на BMW, като лидер по този показател е M5 (2006, 2012 и 2013 г.), следвано от 7-Series (2009, 2010 и 2016 г.). Общо 5 модела на баварците попадат в Топ 10, а проверката е установила манипулация при 16,1% от проверените автомобили от всички марки.


манипулиран километраж


Най-често превъртане на километража се установява при автомобили, произведени между 2006 и 2016 г., се казва още в проучването. Ако се гледа типа гориво, по-често се манипулират дизеловите модели. Причината е, че на пазара на употребявани коли те продължават да се радват на сериозно търсене, тъй като предлагат по-нисък разход на гориво.

0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До номер 7 ( преди 2 години )
    Всички коли в гаранция се обслужват или на 20 000 км( примерно) или на една година , което настъпи първо. Не се ли появиш след една година в оторизирания сервиз- край с гаранцията. Имал съм нова кола и го знам от първо лице. Разбира се , възможно е с рушвети да се оправиш, като за всяко нещо в БГ.
  • #7
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Картон ( преди 2 години )
    Кардашлар, светнаха ме за една схема. Коли в гаранция вместо да се обслужват в оторизирания на Х километра се обслужват в друг сервиз и не се пише нищо по книжките, след няколкл такива схеми връщат километража на Х + 15 хил. км и отиват в оторизирна сервиз където се вписват процедурите, а колата реално е няколко десетки хиляди км. повече от реалното, въпреки че книжката е истинска.
  • #6
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    След 2010г. автомобилите лесно могат да се проверят за реалните километри, достатъчно е да продиктуване в оторизиран сервиз на марката номера на шасито и те ще ви кажат реалните километри. Ако се окаже че автомобила от години не е обслужван в оторизиран сервиз, по-добре не купувайте такъв автомобил, защото никога няма да знаете реалните му километри, както и какво реално му е подменяно в годините и какви ремонти е претърпял.
  • #5
    21 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тая отверка не се ли изтърка от превъртане? Аре сменете я най-накрая!
  • #4
    14 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Пеци, батко, виж поне снимката да смениш - като хвърлиш едно око на "Още по темата" и все същата отверка превърта километража
  • #3
    14 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Carvertical са мoшeници. Дори да въведеш несъществуващ VIN ти казват че имат информация за него и ти искат 30 лева.
  • #2
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    снимката кърти мифки, иначе са прави един познат си купи Х5 на 390 000 км , а някакъв му се смееше че си купил МЛ на същите години на само 170 000км, разбира се реални и яко извивал ръцете на джамбазите.
  • #1
    23 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Кои са темите и статиите, които Петърчо най-често претопля и ги пуска като нови. Превъртени километражи, смяна на масло, зимни гуми, статистики за качество, съвети за шофиране, чути в детската градина.