IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте първата бензинова Tesla Model S

Седанът получи V8 двигател от Chevrolet Camaro (ВИДЕО)

Докато електрическите автомобили продължават да набират популярност, блогърът Рич Беноа публикува видео в своя YouTube-канал Rich Rebuilds, което предизвика голям интерес. В него авторът показва как монтира бензинов V8 от Chevrolet Camaro на електрическа Tesla.


Бензинова Tesla


Специално за такава невероятна трансформация Рич купува повредена по време на наводнение Tesla Model S. Блогърът не заменя електрическия задвижващ агрегат с нов такъв, а решава да превърне седана в автомобил с двигател с вътрешно горене и, както се вижда от видеото, се справя успешно.

Трансформацията не е лесна, тъй като трябва да бъде осигурено място за поставянето на 6,2-литровия атмосферен V8 бензинов двигател LS3. Багажникът е създаден практически от нулата, като отзад е поставен задвижващ мост с активен диференциал. Освен това, трябва да бъде внедрена и 6-степенна механична скоростна кутия, която работи в тандем с V8 мотора.



Височината на автомобила е намалена и гърловината за пълнене на гориво вече се издига на мястото на клапата за зареждане. Интересното е, че цялата стандартна електроника, включително арматурното табло и централния мултимедиен дисплей, работят както преди. Разликите в интериора са в наличието на голям трансмисионен тунел и лост за смяна на скоростите.

0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Чичо Рич продължава с гаврата. Миналата седмица купиха друга тесла с челен удар. Този път ще й монтират дизелов двигател.
  • #9
    7 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 10: Голямо ускорение, голямо нещо. На втория завой обаче спирачките вече отказват. Но най-големия им проблем обаче е че като направят 8 години и стават само за взривяване..
  • #8
    7 rate up comment 16 rate down comment
    PLAID ( преди 2 години )
    Най-доброто срещу мокри плюнки са сухи факти. Model S Plaid: 1000 коня при 130, 1020 коня при 320. МегаПауър баш във високите. Като се пускаш с някой 1500 коня с мнайсе турбини, нитро и драг баници, чуваш първите 60 метра връм-връм-па-па! как се напиня и после винаги настава тишина и чуваш само вятъра в предното стъкло и два фара в огледалото. Винаги едно и също. 3 мотора (2х470 отзад + 400 отпред) с ротори в карбонови ръкави, за да не се разлетят ламелите при 20 000+ оборота. Къртач на стероиди
  • #7
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Само мога да гадая защо са цензурирали сладураната дето се появява в началото
  • #6
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Колкото и да тунинговаш една т'сла накрая пак си остава ***
  • #5
    22 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Всеки път когато това нещо пали някъде една Грета изпада в истерия
  • #4
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Също ( преди 2 години )
    Интересно как ще се охлажда двигателя и как ще "диша", като няма огромна решетка отпред.
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Проблемът ( преди 2 години )
    Е, че тежи колкото камион и с тоя двигател няма да е толкова пъргав, колкото беше с електрическия мотор, но поне ще има сила във високите.
  • #2
    25 rate up comment 0 rate down comment
    Разгеле ( преди 2 години )
    Вече ще може да се сложи газова уредба
  • #1
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тоя пич ако вземе да преоборудва всички електрокари на Т'слътъ по този начин, "ще направи гуша" от поръчки. А феновете на марката ще са пак милиони само, че от правоверните.