IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Двигател на Lada получава рекордна мощност

Обновената Vesta Sport ще се появи на пазара през 2023 година

В момента най-мощният двигател в гамата на моделите на Lada се поставя на модификацията Vesta Sport. Под капака на автомобила се намира 1,8-литров атмосферен мотор с ВАЗ-21179-77, който развива 145 к.с. и 187 Нм въртящ момент. В момента руският производител подготвя обновена версия на модела, като той ще получи рекордна за марката мощност.


ВАЗ двигател


Според информациите, фейслифът на Vesta ще бъде представен догодина – най-вероятно през май или юни, стига да не се появят нови проблеми с коронавируса и недостига на електронни компоненти, заради които АвтоВАЗ на няколко пъти спира работа през тази година. Модификацията Vesta Sport ще дебютира най-рано през 2023 г., като именно тя ще бъде оборудвана с модернизирания двигател.

Автомобилът се разработва от подразделението Lada Sport, като за първи път се подготвя и същата версия за комбито. Двете модификации ще получат идентична мощност, като по информация на YouTube-канала Kviring drive тя ще бъде около 160 к.с. и 190 Нм.

По време на изпитанията моторът е бил тестван на стенд, където е показал 163,5 к.с. и 189,5 Нм, като тези показатели може да се променят. Увеличението на мощността на 1,8-литровия агрегат е постигнато след поставянето на титаниеви клапани и напълно променен разпределителен вал.

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Иван ( преди 2 години )
    Добре е че все пак се развиват, но подобни характеристики бяха впечатляващи края на 80те и началото на 90те години. Това е реалността
  • #4
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Иванов ( преди 2 години )
    Добре че бяха Рено, та да заприличат на нещо тия Лади. Иначе, щяха още да правят 2107. Симпатични са ми руснаците , но да претендираш за световнна супер сила и да не можеш да произведеш един хладилник или един телефон или един двигател- смешна работа. Айде сега феновете да запопват с теорията, че всичко могат да направят , ама видиш ли , не искат.
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    петров ( преди 2 години )
    Трябва да целуват ръцете и краката на французите от Рено, че ги измъкват на европейския пазар.
  • #2
    24 rate up comment 4 rate down comment
    Историята ( преди 2 години )
    Това постижение е станало факт след 27-годишен упорит труд на водещите специалисти на фирмата.В следващите 8 години акцентът ще бъде поставен върху уплътненията нза задните врати!
  • #1
    24 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Утре излиза в-к Стършел. Това е идеална новина за там!