IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota ще използва бракувани части за нови автомобили

Компанията обяви, че намалява изискванията си за качество, но клиентите няма да забележат

Японският производител ще Toyota ще смекчи изискванията си за качество заради кризата с недостига на компоненти. Това обяви ръководителят на научно-изследователския център на компанията Такефуми Шига, като посочи, че решението е продиктувано от прекъсванията във веригата за доставки, които се отразяват на рентабилността на марката.


Toyota производство


От Toyota са категорични, че безопасността и производителността на автомобилите на марката няма да бъдат засегнати по никакъв начин. Шига каза още, че в колите има много места, „които хората не забелязват, ако не се вгледат отблизо“ и именно там ще бъдат използвани бракувани по-рано части и компоненти.

Думите на топ-инженера предизвикаха доста коментари и от Toyota излязоха с официално разяснение по темата. На първо време компанията ще използва микросхеми с външни повреди, които не изглеждат перфектно, но работят добре. Според досега действащите вътрешни правила на компанията, всички компоненти с драскотини или вдлъбнатини се изхвърляха, но заради кризата с микрочиповете беше решено да се използват тези, които са „достатъчно добри“.

Ръководителят на научно-изследователския център на Toyota допълни, че подобно решение изисква известна доза смелост, но то по никакъв начин няма да повлияе на безопасността и на техническите характеристики на новите автомобили. В същото време клиентите няма да забележат нищо. Решението обаче ще помогне на компанията да намали щетите от недостига на компоненти, заради който японският производител няма да успее да изпълни годишния си план. Той вече беше намален с 300 000 бройки.

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Ами ( преди 2 години )
    Колко ли трябва да нямаш самоуважение за да си купиш шиирпотреба като Тойота.
  • #5
    1 rate up comment 3 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 2 години )
    В Пакистан даже им махат екстри като странични огледала, мигачи, стъкла и пр., така че това няма да се отрази на пазара.Както казваше дядо ми, кьорави овци, кьорави търговци.
  • #4
    10 rate up comment 7 rate down comment
    До 3 ( преди 2 години )
    Не става въпрос за рециклирали а за дефектни части. Четете ги тия статии, вместо да защитавате катоМатросов на амбразурата марка, която ви пробутва бракувани части в колите ви, защото не смогвала с производството. Вместо да роптаете, вие едва ли не на плюнките които ви плюнчи Тойота , обяснявате че това не са плюнки а утринна роса.
  • #3
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Чичо Митко ( преди 2 години )
    Тойота от години ползват рециклирани части.
  • #2
    9 rate up comment 23 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Е нормално за тойота, ниско качество.
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Почваш да заекваш