IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Land Rover представи още по-луксозен Range Rover

SV дебютира с акценти от керамика и дърво, плюс нови специални цветове

Новото поколение Range Rover дебютира преди по-малко от два месеца, като представи доста еволюирал дизайн. Сега, от Land Rover са готови и с версията Range Rover SV, която добавя още повече лукс и персонализация за иконичния модел. Британската компания се хвали, че може да предложи до 16 милиона различни конфигурации, като се използват и нови луксозни материали.


Range Rover SV


Най-знаковата добавка е използването на керамични елементи и по купето, и в салона. Материалът е използван за емблемите SV по каросерията, които представят бранда Special Vehicle Operations. Керамика има също на скоростния лост, бутоните за звука на аудиото и селектора на системата Terrain Response. Производственият процес, който отнема около 10 седмици, включва прецизно шлайфане, диамантено полиране и фин песъкоструй.

Другите материали, украсяващи всъдехода, са дървените фурнири и опционалната "дървена мозайка", при която се използват парченца фурнир за създаване на декоративни шарки или дизайни. Land Rover предлага подобрената опция за дизайн както при стандартната версия, така и при тази с дълга междуосна база.


Range Rover SV


Процесът включва стотици ръчно положени лазерно изрязани дървени парчета, някои с размери 6 на 8 мм, а мозайката в SV с дълга база се простира от предната част на кабината до задната врата на хладилника.

Разбира се, Land Rover ще предложи новия SV с монотонна полуанилинова кожа, която облича уникалните седалки със специфичната за SV моделите бродерия. Предлагат се също така почти анилинова и типична мебелна кожа, а напредъкът в производствените техники позволява Land Rover да използва 10 процента повече от всяка кожа.


Range Rover SV


Range Rover SV е получил и други доработки по екстериора, които да го отличат от стандартния модел. Това включва ексклузивни 23-инчови ковани джанти с 6 специфични дизайна, специфична предна броня и променена решетка с метални акценти, както и отличителна графика на калниците. Клиентите могат да разчитат и на някой от 14-те допълнителни цвята за каросерията, които са предвидени само за тази версия.

Все още не ясно кога ще стартират продажбите на новия SV, но започват да приемат поръчки още в началото на следващата година. Моделът за пръв път ще се предлага във версия с 5 места при дългата база, а за задвижването на луксозния SUV ще се гррижи V8 бензиновият двигател с 523 конски сили.

Повече снимки на новия Range Rover SV вижте в галерията:

0 от 500