IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai разкарва двамата европейци, които промениха компанията

Алберт Бирман и Петер Шрайер не влизат в новите планове на корейския производител

Ръководството на концерна Hyundai Group подготвя раздяла с двамата европейски специалисти, които имат огромни заслужи за отличните резултати на корейския производител през последните 15 години. Това са Алберт Бирман (на лявата снимка), който ръководи отдела за разработки на Hyundai-Kia, и Петер Шрайер (на дясната снимка) – вицепрезидент и главен отговорник за дизайна, съобщава вестник Korea Times.


Петер Шрайер / Алберт Бирман


Именно на двамата се дължи до огромна степен подобряване на глобалната репутация на корейските автомобилни производители, но сега компанията се стреми да се трансформира в доставчик на мобилни услуги и иска да промени нещата. Като част от тази промяна по-късно тази седмица президентът Чун Ейсун ще замени чужденците в управлението.

Шрайер е в Hyundai Group от 2006 г., като преди това е работил като дизайнер за Audi и Volkswagen. Той беше в основата на промяната на стила на корейските марки, като първо сам проектира, а след това ръководи създаването на дизайна на редица нови модели на концерна, сред които Hyundai i30, Kia K5 и Genesis G90.


Kia Stinger


На свой ред Бирман се присъедини към конгломерата едва през 2015 г., след като преди това беше ръководител на M-подразделението на BMW. Той работи по проекта Kia Stinger и по всички разработки на спортните модели (N) на Hyundai. Неговият принос, както и този на Шрайер, досега бяха оценявани като „много големи и успешни“, така че твърденията за евентуалната раздялата е изненадваща.

Източник от местната автомобилна индустрия обаче твърди, че „Hyundai Motor Group е силно склонна да назначава нови лица в момент, когато групата се опитва да се трансформира в производител на мобилност, а не просто в автомобилен производител“. Засега от концерна няма официален коментар.

Снимки: Hyundai

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    И.а ( преди 2 години )
    Щрайвер мисля че беше направил Ауди а5 на красивото Ауди според мен.
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    В Грюнхайнде търсят хора, да си пратят CV-тата!
  • #6
    2 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не разбирам защо се натъртва на този факт най вече чрез използвянето на ягревивната дума разкарва от автора.Създаване на негативизъм.В крайна сметка те са синполучили заплатите свършили са работата за която са били назначени и сега ще сложат други.Немците си мислят че Сверът им е Европа и ще си правят каквото искат но не е така това че фрянцузите и италианците са им пудели не означава че и другите са такива англетата вече им биха шута
  • #5
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Още от 90-те на миналия век корейците ангажираха Джуджаро да им прави дизайна, защото опитите с техни дизайнери бяха толкова катастрофални, че всяко комби приличаше на катафалка. След това наблегнаха на немските дизайнери, които по доста имитаторски начин ги наредиха до европейския дизайн така, че някои ограничени хора дори твърдят, че корейците имали по-добър дизайн от оригиналите. Ха-ха-ха :D Няма как да имаш дизайн, ако нямаш идентичност. Такава в Азия засега са намерили само японците!
  • #4
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Ха ха ( преди 2 години )
    Сега очаквам по АМS канала да започне масова атака срещу Хюндай/Киа, които до момента хвалеха нон стоп заедно с немските марки, като плюеха по всички останали и най-вече френските и италианските.
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Безспорно подобриха много визията на колите им, но имат и огромна заслуга за много грозни дизайни и също така да слагат ниско долу мигачите на колите им, а стоповете да са на правилното място на нивото на очите на другите участници в движението. Двата реда светлини отзад е пълна ***-отщина. Голямата заигравка с ЛЕД светлините също е огромна крачка назад. Някакви изчанчени форми, които по никакъв начин не отговарят на цялостната визия.Според мен няма шовинизъм, а корейците търсят нов стил и визия
  • #2
    9 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Взели са си заплатите, взели са си опциите за акции, всичко е пито-платено, хайде чао!
  • #1
    28 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Азиатска благодарност. Пак леко се отърваха, Карлос Гон го вкараха в затвора.