IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Увеличеният шум на двигателя може да показва различни проблеми

Какво трябва да се направи, ако шофьор попадне в такава ситуация на пътя

Увеличаването на шума, издаван от двигателя, е едно от нещата, които стряскат много от шофьорите. Затова и експертите от изданието Carsweek посочиха какви са причините за подобен проблем, както и какво трябва да направи шофьорът, ако се сблъска с него по време на пътуване.


двигател


Самият факт, че двигателят започва да работи по-шумно от обикновено, не бива да предизвиква паника. Първото нещо, което трябва да направи водачът, е да провери индикатора за налягане на маслото. Ако той свети или мига, моторът веднага трябва да бъде изключен и да се потърси помощ в специализиран сервиз.

Ако няма проблем с налягането на маслото, тогава можете сами да се опитате да откриете причината и да се опитате да я отстраните. Увеличеният шум може да се дължи на изтичане на изпускателния колектор и на на изпускателната система. В този случай може да продължите да шофиране, но и този проблем изисква незабавно решаване. Изгорелите газове може да влязат в купето и да объркат кислородния датчик, което се отразява негативно на работата на агрегата.

Чисто механичните звучи, издавана от двигателя, могат да бъдат външни или вътрешни. Звукът отвън често се дължи на неизправност в някои от допълнителните системи – хидравличен волан, компресор на климатика или генератор. В тези случаи е нужна специализирана помощ.

Ако звукът наподобява звънене и идва от двигателя, често причината е дефект в главата на цилиндъра – например заради повредени хидравлични повдигачи. По-дълбоките звуци означават и по-голям проблем – като износване на цилиндрово-буталната група, която е сърцето на двигателя. В този случай проблемът се решава само с ремонт, който никак не е евтин.

Затова е експертите са категорични – когато се появят силни шумове в двигателя, възможно най-бързо посетете сервиз.

0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Fury ( преди 2 години )
    До #8 Хайде по -спокойно! Бъдете по-толерантни към другите. Не всеки познава колите, може да не е било Корола и изобщо може да не е било Тойота. Детайлите са без значение. То Петьо Захариев не може да различи Мерцедес А класа от Фиат Идеа......
  • #8
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Докачливи са хората не към марка и модел, а към откровени лъжи. Жената не е нацелила явно шахта както си фантазираш. Докачливия си ти в случая. Все пак чакам да каже коя генерация е Королата и с кой двигател, за да разоблича още по-ясно лъжата.
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Fury ( преди 2 години )
    Eeee много докачливи хора! Какво значение има дали колата се казва Корола или Майбах. Останала е без масло и стърже....може жената да е нацелила с картера някоя стърчаща шахта. Сакън, Королите не горяли масло. Всяка кола може да гори масло или да изтича масло - зависи от състоянието на двигателя, семиринги и пр.
  • #6
    1 rate up comment 2 rate down comment
    до #3 ( преди 2 години )
    С коя генерация е тази Корола? На колко километра е? Питам, защото съм имал няколко Короли и нито една досега не е горяла масло. А да харчил толкова много масло че чак да не остане в двигателя малко ме съмнява.
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    мен ме изкефи една история която се върти в нета как на някакъв баровец са налели маслото в резервоара за чистачки това е нивото в оторизираните сервизи
  • #4
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Бат Рамбо ( преди 2 години )
    Няма нещо, което да може.да разтупти мъжкото сърце, така както непознат шум от двигателя.
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Българина ( преди 2 години )
    В някои случаи няма нужда да си голям професор. Отивам на гости на моя близка(роднина на жената). Вози ме тя с една Корола, абе... двигателя ми стърже някак, ама много. Посъветвах я да отиде до сервиза - 2К и отгоре за ремонт. АКО беше закъсняла - 6К - т.е. нова кола... Причина - маслото е намаляло критично, но лампичката на таблото не свети - неизправен датчик. Така че е МНОГО важно да има някой да чуе мотора как 'пее'...
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    те в бокса едни професори не могат да четат самоуки баш майстори
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Българина ( преди 2 години )
    При такъв шум - в бокса.Особено ако шофьорът не може да го определи.