IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

16 модела, които струват повече на старо, отколкото като нови

Кризата с доставките и пандемията направиха тези автомобили още по-търсени

Новите автомобили губят стойност веднага след като бъдат изкарани от магазина, което прави покупката на употребявана кола по-умно решение. Пандемията обаче преобърна този подход, а продължаващите проблеми с доставката на електронни компоненти означава, че цените на автомобилите втора ръка ще продължат да растат. В някои случаи те вече превишават тези на същия модел като нов.

Анализ на изданието iSeeCars, който обхваща всички продажби в САЩ от юни насам, показа, че 16 популярни модела на употребявани автомобили, произведени през 2019-2020 г., се продават по-скъпо от чисто новите им версии. При това става дума за коли от различни класове.

16 модела, които струват повече на старо, отколкото нови (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Jjg ( преди 2 години )
    От 16 модела 11 са японски и корейски. Вагини, баварци, италианки, тва онова... ??!!
  • #8
    4 rate up comment 2 rate down comment
    до #7 ( преди 2 години )
    Не, не е шега! Има много случаи в които се случва. Ако имаш поне малко понятие от икономика ще знаеш, че цената е пресечната точка между кривите на търсенето и предлагането. Търсенето се увеличава, а предлагането е ограничено, та според теб какво се получава? Вдига се цената естествено. При производителите цените са фиксирани до определени граници, но на пазара втора ръка цените са свободни. Освен това, инфлацията в момента е двуцифрена. Това също спомогва да се вдигне цената на свободния пазар.
  • #7
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Milen ( преди 2 години )
    Тоя варел G class направен за армията, неудобен, грозен и гори колкото самолет... Незнам какво толкова му харесват на това извръщение при положение, че има по проходими в неговия сегмент.
  • #6
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Лудия Макс ( преди 2 години )
    Тази статия е голяма шега!!! Няма употребявани автомобили които да струват повече от нови,освен ретро автомобили на някой марки които наистина във времето стават все по скъпи!!!
  • #5
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Пропов ( преди 2 години )
    Повишението на цените идва и от намаленото предлагане. То ест който си е купил някоя от тия коли рядко я пуска за продажба. И защо - защото хората са доволни от тях. Има и някой зверове (Додж) дето са свалени от производство от Еко съображения. Ама има търсене пък малко се излъгват да си продадат змея горянин. И дефицита ядига цените. Явно тия коли от където и да го погледнеш са наистина добри машини.
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Палисейд среден джип!?
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Нанекомудедова ( преди 2 години )
    Jeep Wrangler?
  • #2
    13 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Малко са прекалили. Най-близкият ми дилър има 28 сивика , едно CR-V и едно HR-V на склад. Иначе наистина има недостиг на нови коли. Това да нямат нито един Акорд е смайващо.
  • #1
    33 rate up comment 6 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 2 години )
    " Гледам и не вярвам на ушите си"-социализЪма се завръща : купувам LADA за 12 000лв. от Мототехника и я продавам за 20-22 000 лв.!! Е ,чакам и 10-15г. докато ми излезе реда де !