IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW i3 стана и електрически седан

Новата версия на модела ще се предлага в Китай

На световните автомобилни пазари BMW i3 е добре познат като електрически хечбек. Той се произвежда в завода на баварската компания в Лайпциг, като това трябва да продължи до 2024 г. Електромобилът няма да получи наследник, така че названието I3 ще се освободи и може да бъде дадено на друг модел.


BMW i3


Всъщност, точно това и стана, при това доста по-рано от очакваното. Министерството на индустрията и търговията на Китай публикува снимки на нов електрически седан, който носи името BMW i3. Той ще се продава на местния пазар заедно със стандартното 3-Series, като ще бъде оборудвано с един електромотор, развиващ 340 к.с.

Засега е известна само една модификация на седана - i3 eDrive35 L. Според медиите в Китай електрическият модел е построен за базата на стандартната „тройка“, като ще получи въздушно окачване. То не се предлага за 3-Series (G20), но е достъпно за двата най-нови електромобила на марката – лифтбека i4 и кросоувъра iX.


BMW i3


Китайското i3 залага на два варианта за джанти с диаметър 18 и 19 цола, като на външен вид не се отличава от стандартния седан. Електрическото задвижване е подсказано от сините акценти по решетката и броните, както и от липсата на ауспуси. Освен това и размерите електромобила са по-малки, но разликата е минимална. Няма снимки на интериора, но се очаква той да бъде идентичен с този на i4.

Снимки: Autohome

0 от 500