IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S Plaid е много бърза, но може ли да спира?

Вижте как се справя стандартната система на електрическия седан (ВИДЕО)

Наскоро Tesla получи сериозни критики заради проблеми със спирачките на Model S Plaid, които се оказаха с доста лошо разсейване на топлината. Тестове на различни медии в САЩ показаха на света, че тази много важна система за автомобила не е толкова добра и сигурна, колкото би трябвало.


Tesla спирачки


Сега на YouTube-канала PlaidAF беше публикувано ново видео, в което спирачките на Tesla буквално се запалиха. В случая тестът е много прост – Тед, който е собственик на канала, поръчва голям спирачен комплект за своя Model S Plaid. За да види какви подобрения прави този комплект, той подлага електромобила си на серия от 10 последователни спирания от 160 км/ч до 50 км/ч.

За стандарт трябва да бъдат зададени резултати постигнати от базовия комплект, след което следва тест на новите ротори и апарати, за да се разбере дали инвестицията в тях си заслужава. Единственият проблем в случая е, че колата не успя да запише 10 поредни спирания със стандартния комплект, като още при третия опит спирачките започнаха да миришат.



След още 5 опита на таблото пред водача се появи предупреждения, че спирачките са прегрели. И съответно, след 8 спирания екипът прекъсна теста, което явно беше и най-доброто решение в случая.

Снимка и видео: YouTube


0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Пчелата ( преди 2 години )
    Бензинчо,ти формула 1 май не си гледал
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До 7 ( преди 2 години )
    Първо не намалява от 160 до нула а от 150км.до 50-60км. и пак до 160км. нещо което със сигурност ще ти се случи ако караш на писта, права-завой-права завой... Дори и на магистрала може да ти се случи, още на 5тото намаляване и му светнаха спирачките, че са прегрели на осмото спиране вече горяха. Да колата е много бърза, но с неадекватни спирачки ФАКТ! Не мога да си представя на планиски път при слизане по-надолнище тия спирачки ще сгънат след 20-30 завоя.
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    едно време измисляха какво ли не опорки да се самоубеждават, че цигарите не са вредни, вие сте толкова нелепи като тях
  • #5
    6 rate up comment 4 rate down comment
    PLAID ( преди 2 години )
    Мнението на някой с 0 км зад волана няма тежестта дори и на ***; то дори не е и въздух под налягане, а просто полъх на неумити зъби. Наличието на хейтъра или на български злобър е най-точният пътепоказател, че вървиш в правилната посока и се справяш перфектно. Plaid ПРЪСНА CФИНKTEPИTE на автомобилния свят и са всичко ходи на шпагат, сес'се?! Муахахахааа
  • #4
    9 rate up comment 9 rate down comment
    BENZIN ( преди 2 години )
    Още едно доказателство, че това е един боклюк, за хора които не уважават себе си, имат патологично изкривяване тип пернишки 18 годишен голф състезател, или нарко зависими, които са с умопомрачение от лика на нарко гуруто им и повтарят като папагали - ама ускорява много бързо. Забравяте само да споделите, че обаче това чудо на техническия възход на тревопасните, не може да спира, разпада се в движение, салона след година не прилича на нищо. Споко спирам, че може да изреждам до утре. Абе позор.
  • #3
    9 rate up comment 4 rate down comment
    опорка-подпорка ( преди 2 години )
    като ти откажат спирачките на 5-тото спиране ще ти се явят такива опорки, че ...
  • #2
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    я, нова опорка
  • #1
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Абе, ( преди 2 години )
    Гроздето било кисело.