fallback

Какъв е разрешеният пробег за чисто нова кола?

Вижте при какъв пробег клиентът има право да предяви претенции към дилъра

Преди да бъдат изпратени до дилъра, всички нови автомобили са фабрично тествани, при което се проверява качеството им. Автомобилите преминават специално трасе с препятствия под контрола на професионални тестови пилоти, които отбелязват и най-малките недостатъци, показващи грешки при монтажа.

Именно в резултат на тези изпитания се появяват първите километри на километража на автомобилите. Пробегът може да се увеличи и при транспортиране на автомобилите до паркинга на завода, който често пъти не е в непосредствена близост до поточните линии и тестовия център.

Общият пробег на една чисто нова кола (преди тя да стигне до купувача) може да варира и е трудно да се каже колко трябва да бъде. Има обаче едно правило и то е, показанията на километража да са двуцифрено число.

Или с други думи, новите автомобили имат ограничение за пробег. В технологичните инструкции за предварителна подготовка на колата е казано, че максимално допустимият пробег на автомобил (според километража) преди продажбата му не трябва да надвишава 100 км. Тоест могат да се предявят претенции към дилъра, ако километражът показва 101 или повече километра. До тази граница пробегът се счита за нормален за нов автомобил.

fallback
  • #10
    #10 ( преди 2 години )
    Какво точно те подразниха коментарите, в които се споделя нещо по темата ? Ако си почувствал някаква завист, то по-скоро твоя изблик на завист може да се определи като комплексарщина.
  • #9
    Голем праз ( преди 2 години )
    Абе, ама вие сте били големи фукльовци бе, моята я взех на толко, моята ми я докараха на толкова, голяма работа, а до преди това, какво карахте, а, комплексарчета селс, ки.....????
  • #8
    анонимен ( преди 2 години )
    Нов Фолксваген Поло на 17 км.
  • #7
    анонимен ( преди 2 години )
    Мазда 3 след чакане 6 месеца взета на 3км., не в България, ( друга ЕС държава )
  • #6
    анонимен ( преди 2 години )
    Opel Insignia от "София Ауто" на 5 км.
  • #5
    Някой си ( преди 2 години )
    Шкода от шоурума на 3 км.
  • #4
    Вин ( преди 2 години )
    Кашкай ми го докараха от Ямбол до Бургас и стана на 60км. при покупката, но бях предупреден. Ситроен от дилъра във Варна на 16км.
  • #3
    анонимен ( преди 2 години )
    Моля авторът да посочи източник, че това пак ми се струва, че не е за България, сигурно пак за Русия. Новите коли у нас най-често са с пробег под 10 км. Ако е повече, значи е ходила по изложения и е тествана от клиенти.
  • #2
    Дачия ( преди 2 години )
    Моята я взех на 500 километра и ми свалиха 3000 от цената. За жалост не искаха още 500, да смъкнат още 3000.
  • #1
    анонимен ( преди 2 години )
    2016 нова Тойота аурис ми я дадоха на 4 км. 2020 нова корола ми я дадоха на 5 км. 100 км са си доста.
fallback
Последни