IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 японски коли, които не се срещат по нашите пътища

Някои от тези автомобили са рядкост дори в родината си

Живеем в ера, когато „новото и красиво“ винаги е по-добро. Когато обаче видим ретро кола да минава внушително по улиците на модерен град, това кара сърцата ни да бият по-бързо. Дори в нашия луд свят, където колите стават все по-странни и високотехнологични, класическите автомобили продължават да блестят.


редки автомобили, Япония


Япония е дом на едни от най-великите автомобили на всички времена. Те никога не са разочаровали, предлагайки на потребителите качество, функционалност и, при правилните условия, интензивна производителност. Най-добрите спортни автомобили от Япония са доста желани днес, но японските коли все още не могат да доминират, когато става въпрос за историческо значение и колекционерски предмети. Въпреки това има такива редки автомобили от Страната на изгряващото слънце - специални издания, които са толкова редки и ценни, че всеки колекционер ги иска.

Моторизацията в Япония се развива успоредно с следвоенното икономическо възстановяване. Разпространението на автомобилите обаче започна не с луксозни седани и спортни автомобили, а с пъргави търговски камиони, превозващи различни стоки по криволичещите пътища на страната.

Първите превозни средства, използвани за доставка на стоки, са мотоциклети, превърнати в триколесни превозни средства, след това миниатюрни четириколесни камиони и микробуси. До 60-те години на миналия век броят на търговските превозни средства по пътищата далеч надвишава броя на леките автомобили. Всеотдайни работници - с недостатъчна мощност, но здрави, надеждни и нечупливи, тези утилитарни автомобили са гръбнакът на икономическия растеж на Япония.


редки автомобили, Япония


Но времето минава, инфраструктурата се развива, социалните условия и модата се променят. Днес всякакъв вид транспорт, който можете да си представите, се движи по японските пътища. Японската автомобилна индустрия достига безпрецедентни висоти и се превърна в лидер в световните продажби. По целия свят се продават продукти от Nissan, Toyota, Mitsubishi, Honda, Mazda и т.н.

Но някои автомобили са рядкост дори в Япония - много от моделите, които ви показваме имат тираж под 10 000 броя. Ето няколко от тези машини - изключителни, но малко използвани, преследвани от ловци на ценности, страстни ентусиасти и сериозни колекционери.

10 японски коли, които не се срещат по нашите пътища (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #2
    19 rate up comment 4 rate down comment
    ама.. ( преди 2 години )
    да си бяхте направили труда да научите, че в Япония, тъй като няма много свободно място и има много рацери по подобия на ***, Соичиро Хонда е взел решението да направи друг клас коли - кеи коли. Те са по-малки с двигатели до 660 кубика и НЕ ИЗИСКВАТ книжка за шофиране, дори. Ама не, дай ние големите мъше да пишем глупости и храним култури, от които нищо не разбираме.
  • #1
    4 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Добре, че автора е сложил предвидливо ГТР на последната снимка. Без нея коментара ми щеше да бъде, че това е рядко неприятна сбирщайн колекция от малки, грозни и уродливи автомобилчета :)