IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Любимата „W124-ка" на японската мафия

Това е един от най-впечатляващите проекти на компанията Tommy Kaira

Японската компания Tommy Kaira е известна не само като производител на състезателни автомобили, а и с някои наистина специални доработки на Subaru, Nissan и Toyota. Всъщност Tommy Kaira е един от добре познатите тунери в Япония. Те стават изключително известни през 90-те години на миналия век, но не издържат на финансовата криза и малко след като преминават в новото хилядолетие фалират.


Tommy Kaira M30E


Впоследствие друга компания купува името и възкресява марката отново, но тя вече съвсем не е същата. А истинската ще се запомни с една култова разработка на базата на Mercedes-Benz W124, която се превръща в любимата кола на японската мафия Якудза.

Това е и втората разработка на японските тунинг специалисти, като те започват работа през 1987 година с доработка на Mercedes 90E W201. Този проект обаче не е толкова успешен но слага началото на следващия, този път базиран на W124.


Tommy Kaira M30E


Става дума за Tommy Kaira M30E - една доработка на W124 300E, която е показана за първи път през 1987 година. С 230-те си конски сили M30E е малко по-различен от обичайните проекти на фирмата. Това, което променят японците по двигателя е смяна на оригиналния разпределителен вал с нов.

Модифицирани са и колекторите, монтиран е по-голям въздухозаборник, нов въздушен филтър и спортна ауспухна система от неръждаема стомана. Така редовият шестак с работен обем 2960 см3 достига до максимален въртящ момент от 279 Нм.

Външно колата се отличава с интересни хромирани алуминиеви джанти и с по-аеродинамичен бодикит. Фирмените стикери и черния цвят също са задължителни за Tommy Kaira M30E.

0 от 500