fallback

Toyota показа Corolla с 268 коня и 4х4

Спортната модификация получи двигателя на Yaris GR

Американското подразделение на компанията Toyota публикува в Instagram серия от снимки на на нова модификация на хечбека Corolla. Тя най-вероятно ще получи традиционното обозначение GR (Gazoo Racing).

Това става ясно от индекса „ G16 GR Four”, който се вижда на един от корабните конвейери, край които е заснет автомобила. Това е вътрешно-фирменото обозначение на двигателя, който по-рано дебютира на спортната модификация на малкия хечбек Yaris GR.

Става дума за 1,6-литровия турбомотор с 3 цилиндъра, който на Yaris GR развива 268 к.с. и 360 Нм въртящ момент. Същата мощност ще получи и двигателя на Corolla GR, като това става ясно от цифрите „2“ и „68“, които се виждат на панелите на климатика.

Обозначението „Four” в надписа на конвейера подсказва наличието на задвижване на четирите колела. Както и в случая с Yaris GR, новият хот-хеч ще получи по един диференциал Torsen на всяка ос.

Водачът може да избира между три режима - Normal, Sport и Track. Стандартно тягата се разпределя 60:40 в полза на задната ок, а при спортно движение 30:70. Ако се активира режим Track въртящият момент се разселя по равно между двете оси.

Предполага се, че премиерата на новата Toyota Corolla GR ще се състои в най-скоро време, а продажбите на автомобила ще стартират догодина.

Снимки: Toyota

fallback
  • #1
    Меган РС ( преди 2 години )
    4x4 убива въртящият момент
fallback
Последни