IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota RAV4 докара рекордни продажби на друга марка

Компанията Mitsuoka се похвали с огромен интерес към нейната версия на кросоувъра

Японската фирма Mitsuoka Motors се е специализирала в преработката на някои съвременни автомобили. В случая не става дума за модерен тунинг, а за обратното – моделите на марката са в ретро-стил. Това невинаги носи успех, но в случая с Toyota RAV4 компанията направо удари джакпота.


Mitsuoka Motors


Само през тази година Mitsuoka Motors е получила над 1000 поръчки за своята версия на RAV4, която се казва Buddy. Тази бройка може да не изглежда впечатляващо, но за последните 15 години компанията не е продавала повече от 400 бройки за година. А това е най-големият показател от 1998 г. досега.

Общо в гамата на Mitsuoka Motors присъстват 6 модела, като най-търсен е именно Buddy, чиято външен вид наподобява до голяма степен американските кросоувъри от 70-те години на миналия век. Автомобилът беше показан преди година, като засега се продава само в Япония, но предстои да бъде предложен и в САЩ, където със сигурност интересът ще бъде по-голям.


Mitsuoka Motors
Mitsuoka Motors


Заради популярността на Buddy шефовете на компанията решиха да увеличат производството на кросоувъра от 150 на 300 бройки на година. Панелите на каросерията са от специална пластмаса ABS, а под капака са поставени атмосферни двигатели с обем от 2,0 или 2,5 литра.

Снимки: Mitsuoka Motors


0 от 500
  • #1
    20 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Прилича ми на старо Шеви.Супер е ! Само и салона да променят, че с тия замазани форми и пластмаса се убива ефекта на екстериора.