IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Знаете ли коя е най-бързата кола с ръчни скорости?

Доскоро тази титла принадлежеше на японското купе Toyota Supra, но вече има нов шампион (ВИДЕО)

Най-бързите драг състезателни автомобили в света са оборудвани с автоматични трансмисии, които предават въртящия момент към колелата по-бързо и по-ефективно от механичните.


механични скорости


Но в драг състезанията все още има клас автомобили с ръчни трансмисии, където умението на водача играе по-важната роля. А наскоро беше поставен и нов световен рекорд в този клас.

Най-бързият автомобил с механична трансмисия в света е Ford Mustang, който "прелетя" четвърт миля (402 метра) за 6.81 секунди. Рекордът бе поставен на финала на Световното първенство по драг-рейсинг в САЩ.



Разбира се, това не е обикновен Ford Mustang. Например, неговият двигател от първо поколение Coyote V8 има много ковани части, няколко турбокомпресора и много други усъвършенствания. Каква е мощността му не е известно, но е ясно, че е 4-цифрено число.

Дори ръчната скоростна кутия на автомобила не е обикновена. Тя представлява 4-степенен агрегат от Tick Performance с т.нар. "приплъзгащ" съединител, който позволява превключване на предавките без натискане на педала на съединителя.

0 от 500