IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобилите съкратиха дилърската мрежа на Cadillac наполовина

40% от представителите на марката в САЩ отказаха да продават коли на ток

Както всички марки на General Motors, премиум-производителят Cadillac се подготвя за електрическо бъдеще. Преходът към него предполага, наред с всичко останало, и преструктуриране на дилърската мрежа. Този процес е приключил, като резултатът е сериозно съкращаване на представителствата на Cadillac, съобщава агенция Reuters.


Cadillac Lyriq


В края на година компанията ще има 560 дилърства на територията на САЩ, след като само преди 36 месеца техният брой е бил над 930. Това намаление се дължи на нежеланието на много от партньорите на производителя да инвестират в търговията с електрически автомобили. За да продават и обслужват автомобили, захранвани от батерии, фирмите трябва да закупят оборудване и да инсталират зарядни станции. Обемът на инвестициите варира от 200 000 до 500 000 долара за всяка точка.

За тези, които не са готови за такива инвестиции, GM обеща компенсации, като за целта са отделени 274 млн долара. Много от дилърите (през миналата година техният брой е 150) обаче решиха да се разделят с Cadillac. Въпреки това, търговската мрежа на премиум-бранда продължава да е по-голяма от тази на повечето конкуренти, след като компанията наскоро откри нови шоуруми в Ню Йорк, Бевърли Хилс, Сан Франциско и Атланта.


Cadillac Lyriq


В същото време обаче най-големият пазар за Cadillac не са САЩ, а Китай, където нямаше нужда от преструктуриране на операциите на дребно. През първите девет месеца на тази година продажбите на марката в страната нараснаха с 20% - до 181 000 автомобила. В САЩ за същия период са продадени 96 000 (+ 11%).

Първото електрическо превозно средство на Cadillac ще бъде 5-метровият кросоувър Lyriq, който ще бъде на разположение на дилърите през следващото лято. До момента за модела са получени 216 000 заявки.

Снимки: Cadillac

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 2 rate down comment
    До 1 ( преди 2 години )
    А вие, уважаеми господине, защо не пропуснахте статията, след като от заглавието става ясно, че е свързана с Кадилак?
  • #1
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    И нас това какво ни брига? Ние тук в България ей сега ще си разплетем чорапите! То тук Кадилак е толкова търсена и продавана марка, че сега нам-си-колко-хиляди българи ще останат на улицата без работа, щото затворили дилърския център в който си изкарвали парите, с които си гледат децата... Петре, стига пълни сайта с глупости - тази статия изобщо не си направих труда да я чета!