IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво се случва, когато сам си направиш автопилот?

Поставянето на бутилка във волана няма да превърне автомобила ви в полуавтономен (ВИДЕО)

През 2021 г. все още не е възможно да оставите автомобила си да се движи автономно. Някои производители на автомобили като – като Tesla, се приближават, но в Европа разпоредбите забраняват на производителите да внедряват тази технология. И водачът е длъжен да държи контрола във всяка ситуация.


автопилот


Всичко това е добре известно, но има хора, които искат да се противопоставят на правилата. Те явно вярват, че са по-умни от останалите, като това с пълна сила важи за шофьора на това Peugeot 208. Той решава да излъже система за наблюдение на водача, която следи дали ръцете му са на волана и поставя бутилка от вода. След това активира системата за следене на лентата и сяда на пасажерското място.

Любопитното е, че на задната седалка има още един човек, който снима случващото се. Както се вижда от видеото, колата се опитва да се задържи в лентата, при това доста време, но в крайна сметка на един изходите от магистралата се озова в крайпътната канавка заедно с двамата си пътници.



Ясно е, че автомобилът и неговата система за подпомагане на водача не носят отговорност за този инцидент. Нито един сериен автомобил на Peugeot не е оборудван със система за автономно шофиране, така че тази случка би трябвало да стресне всички, които имат подобни идеи в главите си.

Видео: Facebook

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    112 ( преди 2 години )
    То пък защото с автопилота на Тесла не се изтрепа сума народ ... тяхното е от 2-ро ниво на автономност.
  • #5
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Цял живот балканците се опитват да надхитрят системата и накрая винаги резултата е в канафката. Но опитите продължават и се предават на поколенията. Затова няма да се оправиме. Няма натрупване на опит, все едно някои нон-стоп ни рестартира и започваме наново обучителна програма.
  • #4
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Кл ( преди 2 години )
    Това не е автопилот!!! В случая това са 2 асистента за подпомагане на шофьора - темпомат и за следене на лентата. Тия са пълни ***. На мен ми се е случвало (при активно следене на лентата) на магистрала колата изведнъж да кривне в друга посока, защото има допълнителни ленти за отбивка, например, и асистента се обърква. Така че ръцете винаги на волана!
  • #3
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Следващия път да се качат на покрива и да снимат. И това не автопилот, само така го наричат. Даже и Тесла казаха, че тяхното е някакъв асистент със завъртяно име за подпомагане на водача,нещо такова.
  • #2
    0 rate up comment 10 rate down comment
    Хммм ( преди 2 години )
    Разликата между автопилота на Тесла и другите модели! А защо е сложен този автопилот на това Пежо, пичове няма ли да питате?
  • #1
    11 rate up comment 0 rate down comment
    младен ( преди 2 години )
    Дебели глави, ко да праиш. Аз и да ми кажат компаниите че е 100% сигурно и да е общо прието пак ще ме е шубе а тия съвсем герои.