IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата суперкола на Maserati влиза в сервизите

При MC20 има опасност от изтичане на горивото

Най-новият и най-мощен модел на Maserati – суперколата MC20, беше представен през септември миналата година, като той се задвижва от нов V6 двигател с двойно турбо. Той е разработен самостоятелно от италианската марка, като няма нищо общо с моторите на Ferrari. Оказва се обаче, че не всичко е талкове добре, колкото ли трябвало.


Maserati MC20


Новият 6-цилиндров мотор доставя достатъчно мощност и демонстрира впечатляващ звук, но има проблеми със системата за подаване на гориво. Оказва се, че през корпуса на сензора на горивната тръба може да изтече гориво, което да доведе до спиране на мотора. Съответно, има опасност дори от пожар.

Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA) нареди на Maserati да организира сервизна акция за всички MC20, продадени в САЩ. Техните собственици ще бъдат уведомени и ще трябва да посетят сервизите на марката до края на годината. Там дефектният сензор ще бъде заменен за сметка на производителя.

Оказва се, че MC20 не е единственият модел на марката, засегнат от проблема. В сервизите трябва да влязат още Quattroporte и Ghibli, моделна година 2021, както и Levante (2021-2022). Общият брой на автомобилите, които ще бъдат ремонтирани е над 400.

Снимка: Maserati

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 5 rate down comment
    v-1 ( преди 2 години )
    Типично за италианците, добър дизайн, добри двигатели и до тук.Конструкция и всичко останало от вътре е мама миа :)
  • #1
    10 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Неслучайно в американските японските и корейските коли нямат ядовете на френските и италианските коли.Немците ги съботират с дефектни части на немски поддоставчици и по тоя начин немчугите ги злепоставят.