IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

66% от потребителите смятат, че електромобилите имат ДВГ

Проучване на Toyota показа и други информационни пропуски при хората

Потребителите започват да приемат електрическите превозни средства, но има огромна информационна празнина, която автомобилните производители ще трябва да преодолеят. Това стана ясно по време на събитието на Toyota - E-volution, на което японската компания разкри зашеметяваща статистика, показваща колко малко повечето хора знаят за електромобилите.


електромобили


Като част от проучването още през 2019 г. на хората, участвали в проучването, е зададен елементарния въпрос – имат ли електромобилите двигател с вътрешно горене? Очевидният отговор е „не“, но 66% от анкетираните отговарят „да“. Същият въпрос е зададен и през тази година, като резултатът е идентичен – 66% от хората все още вярват, че електромобилите имат двигател с вътрешно горене.

Това е доста изненадващо, тъй като електрическите превозни средства вече са масови и проучванията показват, че 70% от хората обмислят покупката на автомобил, който се движи на ток. За съжаление, проучването показва и други изненадващи „открития“. Когато са попитани дали хибридите трябва да бъдат заредени, преди да потеглят, невероятните 75% отговарят с „да“. А това очевидно е грешка, тъй като хибридът тръгва и без да е зареден.


Toyota


Представители на Toyota признават, че тази статистика е разочароваща, тъй като компанията пусна Prius преди повече от две десетилетия. В гамата на японския производител влизат още няколко хибрида - Avalon, Corolla, Camry, Highlander, Sienna, RAV4 и Venza, но потребителите определено не са наясно с техния принцип на работа.

За да преодолеят пропуските в информацията, от Toyota се опитват да образоват потребителите за електрифицираните превозни средства, като обясняват разликите между тях. Важна роля за това играят дилърите, но компания създава специален учебен център, който учи купувачите със специални образователни видеоклипове.

Снимки: Toyota

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ами ако Тойота са питали техни клиенти е нормално ;-)
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Fury ( преди 2 години )
    Ами как иначе да се движат?
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    f103@abv.bg ( преди 2 години )
    Ама Тойота и коли ли правят? Аз мислех, че само шевни машини :) Шегичка!!!
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Те много неща не знаят и ще ги разберат, както един ютубър но явно зле технически разбра, че след година експлоатация ИД3-то му е с 8% по-малко пробег. Но то и пробега трябва да се брои колкото изкарва колата от 20% до 80% заряд.
  • #1
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Истината е че на запад има много умни хора, които правят невероятни неща. Примерно САЩ, Мъск-Тесла, ние просто сме заобиколени от американски неща, Всички ползват Гугъл-Youtube Телефоните ни са или с Андроид на Гугъл или с ОС на Епъл, компютрите ни с Майкрософт и т.н. в САЩ има много умни хора, но по-големия процент хора на запад са изключително глуповати, за това не ме изненадват тези отговори за ДВГ в ел.автомобил.