IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia представи голям кросоувър на ток

Серийният EV9 ще се превърне във флагман на марката

Компанията Kia представи на автосалона в Лос Анджелис голям електрически кросоувър с името EV9. Засега той е само концепция, чийто сериен вариант ще се превърне в „зелена“ алтернатива на големия всъдеход Telluride, който се предлага само с двигатели с вътрешно горене.


Kia EV9


Очаква се, че производствената серия ще дебютира през 2022 г. Показаната сега машина е получила тънка диодна оптика със сложна форма, релефен капак със слънчеви батерии, цифрова решетка на радиатора и рейлинги на покрива, които могат да се прибират. Освен това EV9 е оборудван с 22-цолови джанти, Y-образни фарове, голям въздухозаборник и специални камери вместо външни огледала.

Машината е с 3-редов салон, като има панорамен покрив, 27-инчов дисплей на предния панел и необичаен волан, напомнящ щурвал на самолет. При активизация на специален режим салонът на колата може да се трансформира в истински хол. Вторият ред седалки се превръщат в маса, а предните кресла се завъртат в обратна посока.


Kia EV9


Моделът е създаден на мащабируемата платформа E-GMP, разработена специално за машини с изцяло електрическо задвижване. Това позволява поставянето както на един, така и на два електромотора.

Засега от Kia не разкриват подробности за агрегата, като се съобщава единствено, че пробегът на EV9 ще бъде до 480 км. Зареждането на батерията от 10 до 80% ще отнема между 20 и 30 минути.

Още снимки на кросоувъра на Kia - вижте в галерията:

Снимки: KIA

0 от 500