IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Спасението за старите коли в България може да е в синтетичните горива

Индивидуалната мобилност ще става по-скъпа в бъдеще, казва Александър Миланов, управител на BMW Group Bulgaria

ХХ век мина под знака на личния автомобил - не само като превозно средство, но и като социален изравнител и ускорител на икономиката. Ще намалее ли ролята на личния автомобил с електрификацията и напредъка на автоматизацията? Ще се превърне ли колата от нещо, което притежаваме, ценим и дори обичаме, в нещо, което ползваме, когато имаме нужда?
  
   
Александър Миланов, BMW
  
   
Това е основната тема на разговора ни с Александър Миланов, дългогодишния управител на BMW Group Bulgaria, в рамките на конференцията Tech21:CarTech, организирана от Bloomberg TV Bulgaria. Цялата дискусия можете да видите на сайта на Bloomberg Tech21, а пълния разговор с Александър Миланов - във видеото под статията.
  
  
9 въпроса за бъдещето на личния автомобил (ГАЛЕРИЯ):


 


Целия разговор с Александър Миланов вижте във ВИДЕОТО:


 

0 от 500
  • #19
    15 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тоя дет ми е сложил палче надолу щото не може да смята, направо да ходи да му издават германски паспорт. Не знам толкова ли хората не разбират, че зелените неща не са икономически изгодни, освен за производителите и търговците, които ги продават. Както и за управниците, които ще приберат милиарди от лобисти.
  • #18
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    23, хем си прав, хем не си. Има едно дето се казва среден дневен добив (average daily yield). Та за януари, ноември, декември е под 1 kWh. Демек цял ден ще си зареждаш колата, за да минеш 4-5 км. Или цяла седмица, за да минеш в събота 20 км. Иначе върховите стойности са около 4-4,5 kWh през май, юни, юли и август. Което пак е нищо - целодневно зареждане ще ти дава 20 км. Иначе сметката ти излиза, ама трябва да караш само нощем по малко, а през деня да зареждаш.
  • #17
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    откъде акъл на всеки покрив да има панели за топла вода и ток????? няма как да се сетите, така че колкото толкова
  • #16
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    13, не знам дали гледа клипчето или просто се заяждаш. Час и 10 минути едни чичаци обясняват колко трябва да си ***, че да искаш да притежаваш кола, вместо да я ползваш споделено. Ако искаш да направиш зарядна станция 350 киловата, как може да си направиш соларна станция, която да ти ги предоставя. И разни такива важни работи.
  • #15
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    като оставим настрана, че шминтирата нещо такова агитира и че тесла още не е фалирала, огромният проблем си остава, че сте толкова зле, че се връзвате на всякакви опорки и конспиративни глупости; няма никакъв проблем ако има електрички под наем за без пари и роботаксита; просто сте брутално смотани и нямате акъл за две стинки
  • #14
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    колко време говорим да се оправят улиците и да има истински технически прегледи???? колко време говорим да ви се конфискуват книжките и коли??? нищо не е станало и определено ЕС нямат нищо общо със смотаността ви
  • #13
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    разбирачите пак са сцепили мрака, елън мъск ви е виновен, че сте на акъла на зелена ***
  • #12
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Точно пък на телефона си не ползвам нито едно платено приложение, не сте познали. То всичко е безплатно в анроида, за какво ми е да плащам. И повечето хора са така.
  • #11
    6 rate up comment 1 rate down comment
    До 11 ( преди 2 години )
    Абе ти не си много остър, а? Какви визионерски идеи пробутва? Да не би да си правим собствени коли тук? Купуваме каквото произвеждат. А акцизите за горивата се определят в Брюксел, не тук. Идеи пробутвал... Интеуект
  • #10
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Муахаха ( преди 2 години )
    Не мразя визионерите, а дребните лилипути куито им се кланят и никога няма да се докоснат до визията им! А "до долния" Тесла ти дава?!?! Дава? Това което си го изброил, Тесла ти го "дава" срещу 200 000 Евро, за си частично независим от монопола и след 200 000км пак да ти сменят батерията за още 30 000 Евро!И това Тесла ти го "дава" сега!След 10 години, тесла нама да ти дава даже волан да завиеш!Ще ти казава по кой път ще мине и дали да иска да мине щото имало задръстване и те праща на рейса!!!