IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Чуйте как звучи 27-годишно Bugatti!

Един от най-редките автомобили беше качен на дино-стенд (ВИДЕО)

Да се види Bugatti EB110 на живо е нещо, което се случва на малцина. В случая обаче имаме шанс да видим една от тези коли в действие. Нейният шофьор не се притеснява да дава газ по пътя, след което качва автомобила на дино-стенд, но така и не показва цифрите от измерването.


Bugatti EB110


Колата е произведена през 1994 г., като разполага с 3,5-литров V12 с четири турбокомпресора, който е съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела. Във видеото е заснета версията GT, която развива 552 к.с., но има и по-мощен вариант – SS, при който същият двигател предлага 604 к.с.

Автомобилът наистина звучи фантастично, като подобен звук се чува рядко при превозно средство с турбокомпресор. Собственикът е премахнал части от ауспуха, за да може този EB110 да получи малко допълнителна мощност.

Като дизайн EB110 следва тенденцията от 80-те и 90-те години на миналия век с ъгловатия си вид. Този има някои по-меки линии, които визуализират какво ще направи Bugatti по-късно при Veyron. Ножичните врати винаги са приятни за гледане на суперкола.



Интериорът на модела е от преди „епохата на екраните“, като се залага на аналогови измервателни уреди. Подобно на много суперпколи от този период видимостта отзад липсва, но път има поглед към двигателя, а разширеното предно стъкло и тесните А-колони дават на водача страхотна гледка към пътя.

За съжаление, Bugatti имаше доста проблеми и затова от EB110 бяха произведени едва 96 бройки във версията GT, по-малко от 40 SS и две състезателни коли. Легендата на Формула 1 Михаел Шумахер притежаваше една от колите, като тя беше с луксозен интериор GT, но с двигател от SS.

Снимка и видео: Car HD Videos чрез YouTube

0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 години )
    Колата е фантастична, въпреки че технологиите и концепциите са на 30+ години. Истински италиански инженерен шедьовър.