IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari F50 вдъхнови нова суперкола

Project Fenix е дело на известното ателие Ugur Sahin Design 

Да тръгнеш по стъпките на легендарното Ferrari F40 никога не е било лесна задача, но никой не може да отрече, че и F50 си беше пълноценна суперкола. Създаден за да отбележи петдесетия юбилей на компанията от Маранело, Ferrari F50 е с великолепен дизайн не от кого да е, а от Пининфарина, като си беше суперзвезда на 90-те години на миналия век.


Project Fenix


Сега, нидерландското ателие Ugur Sahin Design (USD) иска да отдаде почит на иконичния модел, с нов проект, посветен на собствения му рожден ден - тази година USD отбелязва 15 години и реши да се поздрави със смелата концепция Project Fenix. Суперколата използва много стилистични заемки от F50, но интегрирани в по-модерна и изчистена дизайнерска визия.

Според Ugur Sahin Design, предизвикателството пред концепцията е било да се постигне сложен баланс между старо и ново, който отдава почит към оригиналния дизайн, но трябва да поддържа модерна интерпретация в своята същност. Така Project Fenix носи иконични елементи от модела на Ferrari като масивното задно крило и прозрачния капак на двигателния отсек.


Project Fenix


От италианския оригинал са заети също плътните странични линии, които преминават през купето от предната броня до задницата, но за разлика от F50 линиите са свързани с предните светлини. С интеграцията на въздуховодите в предния капак и с правоъгълните задни светлини, предницата и задницата имат доста модерно звучене, но ако се загледате във F50, лесно ще откриете намеци към него и тук.

Ugur Sahin Design е нидерландска компания, основана през 2007 година, с идеята да работи за автомобилния и индустриалния сектор с предлагането на свежи и гъвкави дизайнерски решения. Фирмата се занимава както със създаването на базови и предварителни скици за продуктите, така и с финални спецификации, рендери и триизмерно моделиране.

Повече снимки на Project Fenix вижте в галерията:

0 от 500