IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Големите американски кросоувъри, които липсват на Европа

Сред тях има братовчеди от GM, Ford за всеки вкус и архаично чудовище с мощност на суперкола

Автомобилният пазар в САЩ е съвсем различен от този в Европа и това не е новина. Големите всъдеходи и пикапи на рамна конструкция попадат на Стария континент, но с малки изключения те се практически непознати за европейските потребители. Това, което прави впечатление, е огромното разнообразие на SUV-модели от американски марки.

Според приетите стереотипи, американският автомобил, освен огромни размери, задължително има и голям двигател, но това не е така. Просто погледнете Chevy Equinox с предно предаване или задвижване на всички колела. Той е по-голям от Hyundai Tucson, но се предлага само с един 1,5-литров турбо-мотор с 4 цилиндъра. Има и други такива примери

Американските кросоувъри, които липсват в Европа (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 1 rate down comment
    до 13 ( преди 2 години )
    Какво да ги гледаме в youtube? Сигурен съм, че име поне двойна разлика цената в полза на бмвто. Не сме на писта. Карай някой път нещо американско с голям атмосферен двигател и ще те питам искаш ли да караш немски уж премиуми.
  • #10
    3 rate up comment 5 rate down comment
    #8 ( преди 2 години )
    ами надали някой с поне 2 грама ум в главата ще иска да кара, още по-малко да притежава, недоразумение с над 700к.с.(около 50л/100км при макс. газ) на задната ос!? сумайти немски и японски коли с под 200кс, но 4х4 го правят смешен и на драг и на писта! и тъй като явно НЕ си карал - погледни смехориите в тубата: например сравнението на Chаllenger Hellcat с М5 Competition!
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Чак пък да липсват на Европа...
  • #8
    5 rate up comment 0 rate down comment
    И.а ( преди 2 години )
    Buicka ми заприлича на Опел после отзаде на Алфа Ромео. Не изглеждат хич зле.
  • #7
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До последния . Карал ли се Hellcat .
  • #6
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 години )
    Не се ядосвайте,в Северна Америка пък няма 90%от европейските марки,не модели,МАРКИ!!И при ограничения от 100/110 км.в час,какво е предимството на голямото?? И ако преминеш с 10\15%тази скорост...е загубите нямс да са от приятните случки големи глоби,отнемане за време книжката и при двойна скорост от позволеното-до година затвор,глоби над 10 000 ,сбогом на колата ..е не се ядосвайте за глупости,не е нищо.което обръща живота в друга посока,просто голяма кола която гори много и върви бавно
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Шеви ( преди 2 години )
    Поне направете справка какви модели предлага GMC, и правилно им напишете имената!
  • #4
    10 rate up comment 0 rate down comment
    пак шекерлъци ... ( преди 2 години )
    "...като инженерите от Русизъм взеха активно участие..." - всъщност от Рюселхайм, Германия; "...разстоянието между двете оки" - ока е стара мярка за тегло, а не разстояния и т.н.
  • #3
    18 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Последните истински коли с истински двигатели, за жалост тук няма къде да ги паркираме и да ги караме.
  • #2
    28 rate up comment 5 rate down comment
    Дим ( преди 2 години )
    Липсват ви .... с едни голфове не може да се научите да карате и паркирате като хората, с тия рейсове ще се справите?!?! Сега ревете, че заплатат не стига за бензин, ама ви липсват коли с 3 пъти по-висок разход! И проблема е, че не е само за колите, за всичко си дрънкате ей такива празни приказки и се самонавивате..... нещастна история!