IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо колата трябва да бъде старателно почистена от падащите листа

Ако не го правите, ремонтът може да се окаже много, много скъп

Жълтите листа, разбира се, са красиви ... Но знаете ли, че „килимът от падащи листа“, покриващ колата, може да причини повреди, а в някои случаи ремонтът може да се окаже много, много скъп. Сега ви разказваме защо колата трябва да бъде старателно почистена от паднали листа.


листа


Отваряемите панорамни покриви и конвенционалните люкове страдат изключително много от падащите листа. Дренажът, запушен с листа, има вероятност да причини теч. Водата, проникваща от вътрешната страна на покривния панел ще съсипе тапицерията на тавана, а най-малкото с което можете да се разминете са жълтите петна.

В напреднали случаи корозията започва да пълзи по ръба на тавана над предното стъкло. Отваряемите панорамни покриви имат изключително деликатен механизъм, ремонтът на който е доста скъп.


листа


Друг проблем е свързан с т.нар. подкалници. Между тях и калниците може да се появи "компрес" от листа (според отзивите на собствениците най-вече на автомобили Volkswagen). Без ежегодно почистване, гниещата органична материя се превръща в среда за "производство"на ръжда, която бавно разяжда калниците и арките.

Продължаваме да изброяваме минусите на ярката есен. Дренажните под ветроупорното стъкло най-често се запушват от паднали листа и като правило, започват да "отклоняват" дъждовните потоци, като в нередки случаи водата може да влезе и в купето под "килима" , където след това се появява мухъл.

Първата причина, че сте изправени пред такъв проблем е повишеното изпотяване на стъклата. Страдащите от алергии и астматиците, както и притежателите добро обоняние не лъжат, като казват, че няма нищо по-лошо от миризмата на мухъл!


листа


Но неприятната миризма е само половината проблем! В края на краищата, електрическото окабеляване, положено на пода, остава непрекъснато влажно, което може да доведе до мащабна вълна от "електронни" проблеми. И всичко това, повтаряме, заради падащите листа ...

Надяваме се, че тези аргументи са достатъчни, за да превърнете в навик почистването на падащите листа от колата си и не само, но и да се премахвате листата от дренажите на люкове, панорамни покривни механизми, дренажите под чистачките и дори от вътрешните облицовки на калниците.

0 от 500
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    В не редки случай на мърлячите които не си правят труд да почистят листата под предното стъкло водата влиза и не рядко изгарят електронните блокове за управление и после тъпчо се чуди от къде му е дошло.Грижи се за колата си,за да се грижи и тя за теб.
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Колкото и безобидно да е трябва да се чисти.