IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche извади „платинена" версия на Panamera

С нея германците се опитват да върнат интереса към модела

Дали има бъдеще за Porsche Panamera след настоящото поколение на модела? С падането на продажбите на четиривратия седан и преориентирането на клиентите към сходния като визия електрически Taycan (който "би" по продажби всички леки коли на марката без кросоувърите), въпросът става все по-логичен...


Porsche Panamera Platinum Edition


Но преди да видим съдбата на модела, от Porsche  представиха ново ниво на оборудване, наречено Panamera Platinum Edition. Пакетът ще е достъпен за всички модификации на машината - Panamera, Panamera 4 и Panamera 4 E-Hybrid, като предлага отличителни акценти и по купето, и в салона. Според компанията, тук са налични неща, които клиентите поръчват опционално за своя автомобил.

Всеки модел с "платинения" пакет стандартно се предлага с 21-инчови колела Exclusive Design Sport с цвят Satin Platinum. В допълнение са налични черни ауспухови накрайници, затъмнени стъкла, и различни детайли в лаков черен цвят. Автомобилът е оборудван с матрични LED светлини с автоматичен контрол и системата Porsche Dynamic Lighting.


Porsche Panamera Platinum Edition


Що се отнася до технологиите, Panamera Platinum Edition е с адаптивно окачване Porsche Active Suspension Management (PASM), паркинг асистент с камера за заден ход, асистент за слепите зони и асистент за кормилната система Power Steering Plus, за по-добро маневриране при ниски скорости. В допълнение, E-Hybrid разполага с бордови заряден кабел, работещ при променлив ток с мощност до 7,2 kW.

В интериора, също откриваме серийно някои от желаните опции. Седанът разполага със спортен волан GT Sport, а вратите са със система за автоматично затваряне при недостатъчно усилие. Седалките са с 14 конфигурации на настройките и и функции за запаметяване на позицията. Задният ред е с отопление, а предните кресла и с вентилация.


Porsche Panamera Platinum Edition


На лице е масивен панорамен покрив и премиум аудиосистема Bose Surround. Извън надписите Platinum на места като въздуховодите, колесните арки и праговете на вратите, налице са и различни  детайли от полиран черен алуминий.

Специалната версия Panamera Platinum Edition ще дебютира пред публика по време на автомобилния салон в Лос Анджелис след седмица, а продажбите започват в началото на 2022 г. Пакетът, който ще се предлага и за Panamera Sport Turismo, в Германия е със стартова цена от 111 945 евро при база Panamera 4.

Повече снимки на Porsche Panamera Platinum Edition вижте в галерията:

0 от 500