fallback

Любимата „W124-ка" на японската мафия

Това е един от най-впечатляващите проекти на компанията Tommy Kaira

Японската компания Tommy Kaira е известна не само като производител на състезателни автомобили, а и с някои наистина специални доработки на Subaru, Nissan и Toyota. Всъщност Tommy Kaira е един от добре познатите тунери в Япония. Те стават изключително известни през 90-те години на миналия век, но не издържат на финансовата криза и малко след като преминават в новото хилядолетие фалират.

Впоследствие друга компания купува името и възкресява марката отново, но тя вече съвсем не е същата. А истинската ще се запомни с една култова разработка на базата на Mercedes-Benz W124, която се превръща в любимата кола на японската мафия Якудза.

Това е и втората разработка на японските тунинг специалисти, като те започват работа през 1987 година с доработка на Mercedes 90E W201. Този проект обаче не е толкова успешен но слага началото на следващия, този път базиран на W124.

Става дума за Tommy Kaira M30E - една доработка на W124 300E, която е показана за първи път през 1987 година. С 230-те си конски сили M30E е малко по-различен от обичайните проекти на фирмата. Това, което променят японците по двигателя е смяна на оригиналния разпределителен вал с нов.

Модифицирани са и колекторите, монтиран е по-голям въздухозаборник, нов въздушен филтър и спортна ауспухна система от неръждаема стомана. Така редовият шестак с работен обем 2960 см3 достига до максимален въртящ момент от 279 Нм.

Външно колата се отличава с интересни хромирани алуминиеви джанти и с по-аеродинамичен бодикит. Фирмените стикери и черния цвят също са задължителни за Tommy Kaira M30E.

fallback
  • #8
    Кимоното ( преди 2 години )
    Все ***
  • #7
    до 5 ( преди 2 години )
    Браво колега за ника! Не очаквах, че от коментиращите тука и друг познава Несбьо!
  • #6
    До многознайкото #1 ( преди 2 години )
    Защото това е било през 1987г. Любимата кола на Якудза си остава Лексус,ама като черпите инфо само от бг статии е така - оставате си ***.
  • #5
    Йо Несбьо ( преди 2 години )
    Коментар 1 - за да са стилни и различни! Биха могли да карат и японски автомобили и сигурно го правят, но такива са всички. Защо мафиотите залагат на луксозни автомобили?! За да са респектиращи, престижни, за удоволствие, да бъдат видени.
  • #4
    Ххх ( преди 2 години )
    Страшен тунинг, няма какво :)))
  • #3
    Румен атакува ( преди 2 години )
    Със статия "открийте 7-те разлики " 1.алуминиеви джанти 2. Черен цвят 3. Друг аспух
  • #2
    анонимен ( преди 2 години )
    Това е било 90те. Всеки говореше за мерцедес - и глупави, и умни. Сега останаха вторите.
  • #1
    анонимен ( преди 2 години )
    Защо японската мафия не кара японско? Не, не е нужно да се пените, японофилчета, въпросът е риторичен.
fallback
Последни