IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW премахва и тъч-скрийна от някои модели

На клиентите ще бъде предложена компенсация за неудобството

След като само преди няколко дни обяви, че някои от новите модели на марката ще останат без head-up дисплей, сега BMW съобщава, че ще „намали функционалността на сензорните дисплеи“ при някои автомобили. Причината отново е същата – недостигът на микрочипове, който се превърна в огромен проблем за автомобилната индустрия през последните месеци.


тъч-скрийн


BMW беше един от производителите, които се справяше успешно с кризата, но и тя вече получава сериозни удари заради глобалния дефицит на електронни компоненти. Компанията се опитва да поддържа нивата на производство до края на годината, но е принудена да премахне част от функциите в оборудването на автомобилите.

Съобщението за промяната е от преди седмица, което означава, че тя вече е факт. Това, разбира се, не означава, че моделите на BMW ще остават без информационно-развлекателна система. Тя ще продължи да работи, но няма да може да бъде контролирана чрез сензорния екран. Всички други физически бутони и контролерът iDrive на централната конзола ще останат напълно функционални.

Припомня се, BMW въведе функцията за сензорно управление на своята информационно-развлекателна система iDrive за първи път с версията iDrive 5 през 2016 година. Сега, поне временно, тя няма да се предлага, като това ще засегне моделите 3-Series (G20), 4-Series Coupe и Cabriolet (G22/G23), 4-Series Gran Coupe (G26), Z4 (G29), X5 (G05), X6 (G06) и X7 (G07).

Вече е ясно, че клиентите в САЩ ще получат като компенсация кредит от 500 долара за допълнителна опция в автомобила, който купуват. Съответно, те ще подпишат и формуляр, с който да потвърдят, че са уведомени за промяната.

Снимка: BMW

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    За да махнат екраните от автомобилите си, БМВ ползвали Тесла /това е игра на думи, едновременно подиграваща се на закованите с пирон екранчета на производителите и намекваща за Тесла - малката фирмичка с калпаво сглобени коли, която големите производители няма скоро да настигнат/.
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    В това отношения от Дачия излязоха най-печени - просто може да си свържеш телефона с колата с кабелче и си имаш инфотейнмънта на телефона. Ама другите гадове нали трябва да чарджат по 2 бимбирици за таблет от 50 кинта.
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    За тази екстра вземат хилядарки а възстановяват на клиентите само 500
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Propov ( преди 2 години )
    По добре да бутнат някой конче отгоре. В смисъл под капака. Той чипа си е там така и така.
  • #1
    18 rate up comment 3 rate down comment
    nuclear ( преди 2 години )
    А дано се усетят, че тъчскрийнът е най-ненужното и опасно нещо в една кола.