IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Haval представи новия си флагман

Кросоувърът Monster ще бъде най-технологичният и най-скъп модел на марката

През пролетта на тази година Haval показа концептуалния автомобил XY, който сега се представя през потенциалните купувачи в различна форма. Това вече е кросоувър, с който китайският производител показва бъдещия си стил.


Haval Monster


Моделът носи името Monster, като получава композитни фарове, решетка без рамки и прибиращи се дръжки на вратите. Автомобилът е базиран на новата платформа L.E.M.O.N., която ще се използва и от други брандове на концерна Great Wall. Размерите на кросоувъра са дължина от 4780 мм, широчината – 1890 мм, а височината – 1675 мм. Така Monster се настанява над H6 в гамата на марката.

В салона на автомобила има минимум физически бутони и много модерна електроника. Водачът и пътниците имат на разположение няколко екрана - на мултимедийната система с 14,6-инчов дисплей и 12,3-инчов цифров приборен панел, като именно заради технологиите компанията-производител определя този модел за свой флагман.


Haval Monster


Haval Monster разполага с телематична система, която позволява свързване на автомобила със смартфон и „облачни услуги“, а също така адаптивен круиз-контрол и система за автоматично паркиране. При нея автомобилът „запомня“ последните 50 метра от движението си, като след това сам може да повтори пътя и да излезе от паркинга.

Първоначално кросоувърът ще се предлага с два бензинови двигателя - 1,5-литров със 184 к.с. и 2,0-литров с мощност 224 к.с. И двата са съчетани със 7-степенна роботизирана скоростна кутия, като задвижването е само предно.


Още снимки на кросоувъра - вижте в галерията:


Цената на модела ще варира от 21 000 до 26 000 долара. На по-късен етап ще се появи и хибридна версия, която ще е със задвижване на четирите колела и ще струва около 30 000 долара. Това са цените за Китай, очаква се, че зад граница Monster ще бъде още по-скъп.

Снимки: Great Wall

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Daniel ( преди 2 години )
    И пак без 4х4... Колко и да е евтин, ако няма 4х4 не е никакъв SUV.
  • #5
    0 rate up comment 2 rate down comment
    до 2 ( преди 2 години )
    Според мен много добре знаят какво означава L.E.M.O.N." в индустрията, но поне са честни за качествата на това, което продават.
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Василий ( преди 2 години )
    Ще бъде хубаво ако не блъскат много цените. Марката е хубава и изключително качествена. Изгледал съм сумати ревюта на колата в Русия, такива ужаси преминава, дърпа. Почти перфектна. Смятам, че ако отхвърлим стереотипите, може и да подмине или поне да дойде на равно с любимците на българския пазар.
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    FUEGO ( преди 2 години )
    Само на мен ли ми се струва , че бая са краднали дизайна от новия Tucson.
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    край ( преди 2 години )
    Четирите бурии отзад при 180-220 к.с. са доста излишно чаровни.
  • #1
    18 rate up comment 1 rate down comment
    112 ( преди 2 години )
    С тези големи телевизори вътре стават все по-противни ...