fallback

Как VW Golf може да победи Ferrari 488 Pista?

В случая има малка измама, но това си е подвиг (ВИДЕО)

В интернет често се появяват видеа, в които автомобили от различни класове се състезават на ускорение, като разстоянието обикновено е 400 метра (1/4-миля). Суперколата Ferrari 488 Pista често участва в подобни надпревари, но в случая тя се изправя срещу VW Golf, при това дизел от 6-ото поколение на модела. Затова и не е трудно човек да се досети какво ще се случи.

Просто е невъзможно германският хечбек да спечели, освен ако няма уловка, разбира се. Точно това се случва във видеото, публикувано на YouTube-канала Driven Media. Идеята на експеримента е да се даде шанс на Golf, който стартира от движение, докато суперколата тръгва от място. За целта се провеждат няколко теста.

При първият VW Golf пресича стартовата линия с 60 мили в час (96 км/ч), като в този момент Ferrari-то потегля. Италианската суперкола със 720 к.с. и 770 Нм ускорява като ракета и изпреварва германския хечбек, под чийто капак има 105 к.с. и 250 Нм.

Следват още няколко подобни изпитания, които завършват по подобен начин. Дори при скорост от 80 мили в час (128 км/ч) на старта Golf няма шанс и отново губи състезанието. В крайна сметка обаче при 90 мили в час (144 км/ч) дизеловият Volkswagen успява да финишира, макар и с малко, пред съперника си.

Снимка и видео: Driven Media

fallback
  • #13
    Абсолютно ! ( преди 1 година )
    Golf спрямо цена качество номер 1 цели седем години поред за продажби и качество не напразно е една от най продаваните автомобили в света обичани от първа серия до сега..!?
  • #12
    $-$ ( преди 1 година )
    Golf това е колата, единственият немски автомобил ставал номер 1 автомобил и то не в Германия а в Япония не каде да е...!
  • #11
    Lancista per Sempre ( преди 2 години )
    Пернишки Тунинг баце!
  • #10
    Дизел бегачка ( преди 2 години )
    Да сравняваш някакво умряло ferrari с голфа, не ставайте смешни. Саждите друго казват ;)
  • #9
    Муахаха ( преди 2 години )
    Що за тъпня по дяволите!?!? Клипчета само да генерират трафик на някакви инфлуенсъри ....
  • #8
    Ха ха ( преди 2 години )
    Трябвало е да пробват старт от място, но с Ферарито на задна скорост! Тогава щеше да е още по-весело!
  • #7
    JDM fan ( преди 2 години )
    ВолксВаген гоуф сток 1000кс. (Произведено за Перник) 1.9 печка че и камина. Изпреварва рари лол... Ако убоде 2ра нема го видиш
  • #6
    Перник форевър! ( преди 2 години )
    ама голфа е с пернишка регистрация ! :-)
  • #5
    Пропов ( преди 2 години )
    На мен пък винаги ми е било интересно сравнение от този тип. То ест някакъв *** на пътя те подминава и нещо те издразва. Скачаш в колата да го догониш. Аджеба колко ти трябва да го настигнеш? Е оказва се че няма и полвин километър. Ама нямам Ферари да пробвам, та ето вече знам!
  • #4
    #2 ( преди 2 години )
    ако беше каквото и да е рено, щеше да се счупи още на старта! Факт!
fallback
Последни