IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota с нов жест към големия си конкурент

Японците поставиха Honda NSX в официалния си музей

Официалният автомобилен музей на Toyota разшири колекцията си от превозни средства с модел на Honda, като по този начин японската компания почете най-важни етапи в историята на големи си конкурент.


Honda NSX


Обикновено, когато един производител отвори музей, той излага в него собствените си модели. Примери за това са Центърът за наследство на General Motors, BMW World и музеят на Mercedes-Benz. Има обаче и изключения, сред които са музеят на Хенри Форд в САЩ и автомобилният музей на Toyota в Япония. Те отдават значение и значими автомобили на своите конкуренти.

Затова и най-новото попълнение в експозицията Toyota Auto Museum е експонат на основния съперник Honda. Това е спортният NSX, който отдавна е влязъл в историята като една от най-забележителни суперколи, създавани някога. Интересното е, че това не е първата Honda в музея на Toyota – там са изложени още роудстърът Sport 500, малкият N360 и първото поколение на Civic.


Honda NSX


Излагането на автомобили на други марки явно е честа практика за японската компания. В Toyota Auto Museum може да бъдат видени и автомобили на европейски марки – като Mercedes-Benz и BMW, например, а също така състезателни болиди и рали-автомобили от различни епохи.

Снимки: Facebook


0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Дифорс ( преди 2 години )
    #10 - я сподели бай Пенчо от Люлин къде точно ще постави тези 8 фотоволтаични панела от общо 12 кв.м.? Вероятно на балкона и от там фърга удължител до Теслата пред входа. Всъщност забравих да ти кажа и че тези 2800 вата пикова мощност няма да може да ги ползва през нощта. Всъщност, за да зареди 72 квч батерия ще са му нужни 25 слънчеви часа - той да си преценява на коя тераса ще слага панелите. Ако някой си прави сметката да кара евтино, да знае че няма да са електричките. Просто ще сме длъжни.
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Журналя ( преди 2 години )
    Абе какъв конглокент защо пишете глупости Сойчиро Хонда на два пъти спасява Тойота от фалит не изложена защото е конглокент а, защото отдават почит.
  • #3
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Propov ( преди 2 години )
    Тесла... и автомобил...?! Че автомобила е дал на хората свободата да пътуват където и когато си искат. Тесла е САМО превозно средство. Мести те, превозва те тук - там, ама без свободата. Нещо като тролей, ама по персонален, по ВИП. А Тойота каквото са направили за свободата на хората да се придвижват СВОБОДНО, модерните прозводители могат само да им целуват... туй онуй. Говоря за достъпни и здрави коли, непретенциозни и безгрижни. Почти всеки може да си позволи Тойтка и да си джитка на воля.
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Петърчо, BMW World и музея на БМВ са две различни неща! В първото , последния път като ходих(преди около 6 години) единствения музеен експонат бе една Изета, която бе в движение и дори въртеше кръгчета из залата. Всичко друго бяха настоящи модели на компанията - от всички марки! Всички модели БМВ ,няколко Мини-та , два Ролс-Ройса , но дотях достъп имаха само едни с чаршафи на главите:) На втория етаж моторите! Музеят е в сградата отсреща,където е централата на комопанията и е под земята!
  • #1
    17 rate up comment 1 rate down comment
    BENZIN ( преди 2 години )
    БМВ също има коли на Мерцедес в музея си, както и обратното. Но нямат на Ауди, не го признават за пряк конглокент.