IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го новия Range Rover

Снимки на британския флагман изтекоха дни преди премиерата му

Новото пето поколение на Range Rover ще отбележи премиерата си след едва 4 дни. От Land Rover вече пуснаха няколко тийзъра, с които да ни подготвят какво да очакваме от флагманския им SUV, но не успяха да опазят тайната си до другия вторник и из интернет се появиха снимки на модела, детайлно показващи какво да очакваме отвън и отвътре.


Range Rover 2022


И по-рано, благодарение на многобройни шпионски снимки, се знаеше, че новият Range Rover ще бъде с еволюционен, а не революционен дизайнерски език. И изтеклите изображения го доказват - конкурентът на Mercedes GLS и BMW X7 ще запази цялостния си силует, като предницата, решетката и фаровете са с разположение както при досегашния модел, макар повърхностите да изглеждат малко по-заоблени и меки от преди.

По-сериозна е промяната в задната част на кросоувъра, където откриваме цяла светлинна лента по протежение на капака, завършена с два вертикални светлинни клъстера от всяка страна. Страничният профил е добре познат, запазени са и вертикалните детайли на предната врата, напомнящи малко за хриле на риба. Като цяло, и новата генерация на модела ще изглежда внушително, но и шик.


Range Rover 2022


Както и повечето скорошни модели на Land Rover, новият Range Rover ще заложи на актуалната информационно-развлекателна система Pivi Pro с 11,4-инчов дисплей и допълнителен по-малък екран под основния за контрол на някои функции. Като цяло, от изтеклата снимка на интериора се вижда, че и тук намесата на дизайнерите е еволюционна, като цялостната визия е запазена, макар и с по-изчистени форми.

Вече се знае, че британският луксозен SUV ще е първият модел на  Land Rover, който ще използва новата архитектура MLA Flex. След него това ще сторят бъдещият Range Rover Sport, както и очаквания изцяло нов кросоувър. За изцяло електрическа версия на Range Rover, обаче, ще трябва да почакаме до 2024 година, а сега ще бъдат лансирани нови конвенционални и плъг-ин хибридни задвижвания.


Range Rover 2022


От доста време се носеха слухове, че британският производител ще заложи на двигатели от BMW за новия Range Rove, като 4,4-литровия V8 на баварците може да замени познатия 5-литров агрегат от гамата. Тези слухове се оказват почти потвърдени, между другото. Дизеловите 6-цилиндрови мотори от предходния модел най-вероятно също ще са налични, ще има и плъг-ин хибрид, но не се знае още дали ще е дериват на познатия до момента или нещо изцяло ново.

Както и досега, Range Rover ще се предлага с нормална и удължена версия и с 4 или 5 места. А повече подробности ще станат ясни другата седмица.

0 от 500