IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как влак размазва камион, натоварен с автомобили

Петима души са пострадали при инцидента на жп-прелез (ВИДЕО)

Влак на компанията Amtrak блъсна камион, превозващ автомобили на железопътен превоз в близост до градчето Такервил в щата Оклахома. Видео от инцидента, при който са пострадали петима души, беше публикувано в YouTube.


катастрофа влак


Шофьорът на камиона и кучетата му, които са пътували с него, са се отървали без наранявани, но шерифът на окръг Лов ги описва като „сериозно разтърсени". Ако се съди по видеото, влакът се движи с висока скорост, когато удря заседналия на линиите товарен автомобили. При удара някои от колите в ремаркето буквално са изстреляни във въздуха, като някои от тях се превръщат в купчина метал.

Ясно е, че вината за инцидента е на водача на камиона, който явно е закъсал на прелеза. Във видеото се вижда човек, който скача и се опитва да привлече вниманието на машиниста. След сблъсъка той тима към камиона, като това най-вероятно е именно шофьорът.



При инцидента локомотивът дерайлира, като нанася сериозни повреди и на релсите. Петима пътници от влака са закарани в болница, а компанията Amtrak осигурява превоз на останалите пасажери. Районът на катастрофата все още е блокиран, тъй като част от релсите трябва да бъдат заменени.

На снимките ясно се виждат щетите от сблъсъка по железопътната мрежа, както и разбитите автомобили, част от които не подлежат на възстановяване.

Още снимки от мястото на катастрофата - вижте в галерията


Снимки и видео: YouTube/Facebook

0 от 500