IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda се похвали с по-добър автопилот от Tesla

Японската компания е готова с автономна система от четвърто ниво

Японският производител Honda избра изложението ITS World Congress 2021 в Хамбург, за да представи прототип на новия си автопилот. Системата работи с четвърто ниво на автономност, което позволява на автомобила напълно самостоятелно да се придвижва по определени участъци от пътя, като водачът може да напусне мястото и дори да легне да спи.


Honda автопилот


Всъщност, Honda е първият автомобилен производител, който внедри автопилот от трето ниво в сериен модел. Тази опция се предлага от март 2021 година за седана Legend, но само за пазара в Япония. Разликата с четвърто ниво е единствено в това, че шофьорът трябва да бъде готов във всеки един момент да поеме управлението.

В момента работата на система и на двете нива се тества както на дълъг път, така и в градския трафик със сериозни задръствания. До момента оборудваните с автопилот прототипи на седана Legend са навъртели повече от 25 000 км по пътищата на Германия.


Honda автопилот


Благодарение на новата технологии Honda се оказва световен лидер по разработката и внедряването на системи за автономно управление. Дори Tesla, която активно рекламира своята система Full Self-Driving, предлага само второ ниво.

Според ръководителя на проекта L3Pilot в подразделението Honda R&D Europe - доктор Роберт Кастнер, именно системите за автономно движение са основната част от технологиите за безопасност, които разработва компанията.

Снимки: Honda

0 от 500